Nova verzija sajta
Narednog vikenda se održava 17. Memorijal Kenan Memija
Hazim Čukle - Srijeda, 25.07.2012, 10:55
Pročitano 229 puta
FK FojnicaNarednog vikenda u u subotu i nedjelju 28. i 29. jula će se na stadionu „Džemal Numanagić“ u Fojnici igrati najstariji tradicionalni 17. po redu memorijalni nogometni turnir „Kenan Memija“ koji se igra pod pokroviteljstvom Općine Fojnica a u čast rahmetli Kenana Memije nekadašnjeg nogometaša Fojnice, koji je izgubio život 1993. godine kao borac A BiH, dobitnik je najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan. Prvi memorijal je odigran u martu 1995.. godine.

Učesnici ovogodišnjeg memorijala „Kenan Memija“ su pored domaćina Fojnice koja je član Kantonalne nogometne lige SBK, prošlogodišnji pobjednik memorijala Premijerligaš BiH „Travnik“ iz Travnika i FK „Novi Pazar“ iz Novog Pazara član Jelen super lige Srbije, i „Bosna“ Visoko. Titulu brani prošlogodišnji pobjednik memorijala ekipa „Travnik“ iz Travnika.

Prvog dana memorijala u 15,30 sati se igra prva polufinalna utakmica između ekipa „Bosne“ i „Novog Pazara“, nakon čega je u 17,30 sati otvaranje turnira a zatim slijedi druga polufinalna utakmica između ekipa „Fojnica“ i „Travnik“ koja se igra u 18 sati. Drugog dana turnira u 15,30 sati je utakmica za treće mjesto, a finale u 17,30 sati, a nakon toga je uručivanje pehara i nagrada. Organizator je obezbjedio veliki prelazni pehar i pehare za prva tri mjesta, a nagrađeni će bit i najbolji igrač, golman i strijelac turnira.

pretraga novosti :: arhiva novosti