Nova verzija sajta
Našao i vratio novčanik i dokumente
Hazim Čukle - Petak, 20.07.2012, 08:23
Pročitano 266 puta
Klikni za više fotografijaZdravko Barešić
Zdravko Barešić iz naselja Bakovići u općini Fojnica je vraćajući se sa poslovnog puta iz Zagreba prema rodnom kraju izgubio novčanik sa dokumentima, kojeg je našao Almir Husić iz Sarajeva i vratio ga Zdravku.

Zdravka Barešića smo zatekli kod njegove kuće u Bakovićima i tom prilikom je za Fojnica online ispričao: „Krenuo sam iz Hrvatske prema Bosni i na graničnom prelazu u carinskom terminalu sam upoznao Almira Husića iz Sarajeva i zamolio ga da sa njim putujem do Visokog. Oko pola noći krenuli smo iz Bosanskog Broda. Ujutro smo bili u Visokom, on je rekao da vozi robu na aerodrom Sarajevo, pozdravili smo se i dođem ja tako kući. Pogledam torbicu koju sam imao, nema novčanika!“, priča uzbuđeno Zdravko i nastavlja:

„Pretpostavljao sam da je možda mogao ispasti u Husićevom kamionu i krenem autom na aerodrom Sarajevo. Stignem tu dok se istovarao Husićev kamion. On je već u međuvremenu zvao informacije da bi mi vratio novčanik i zvao je Policijsku stanicu Fojnica tražeći moju adresu. Vratio mi je novčanik u kome je bilo preko 200 eura, tri bankovne kartice i dokumenti. Zagrlili smo se i popili piće, hvala Bogu kad kod nas ima još poštenih ljudi kao što je Almir“.

Poštenjaćina Almir Husić je u telefonskom razgovoru za Fojnica online kazao da je vozač „In time“ (brza pošta) i da je novčanik i dokumente Zdravka Barešića našao u kabini kamiona. Zvao sam informacije i tražio Zdravkov broj telefona, nisam dobio, nije imao broja, zvao sam policiju u Fojnici i dali su mi adresu. Mislim da je to normalno što sam uradio i da bi to uradili i drugi“.

pretraga novosti :: arhiva novosti