Nova verzija sajta
Povrijeđena dva policajca
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 25.06.2012, 12:10
Pročitano 204 puta
Klikni za više fotografijaPločari Polje
U četvrtak u prijepodnevnim satima u naselju Pločari Polje je od strane tri člana porodice Hasečić, 60-godišnjeg Hasiba, njegove supruge 50-godišnje Nevzete i sina 30-godišnjeg Emira iz tog naselja došlo do ometanja izvođenja radova na asfaltiranju kratke dionice od petnaestak metara puta koji vodi do naselja i tekije Oglavak koje su izvodili radnici firme „Bucomerc“ Bilalovac Kiseljak.

Tročlana porodica Hasečić je verbano vrijeđala prisutne. Policajci Policijske stanice Fojnica su bili tu na asistenciji i prilikom pokušaja da zaštite radnike izvođača radova su povrijeđena dva policajca PS Fojnica, koji su zadobili lakše tjelesne povrede. Jedan je pogođen kamenom u nogu a drugog je Nevzeta Hasečić ugrizla za ruku. Načinjena je i materijalna šteta na građevinskoj mašini izvođača radova. Za tročlanu porodicu Hasečić kantonalni tužilac je zatražio 24 satni pritvor.

Kao predstavnik Općine Fojnica na licu mjesta je bio Munib Behrić, pomoćnik načelnika Općine Fojnica za privredu, finansije i budžet, koji je za Fojnica online kazao: „Tokom ovih godina od kada je položen asfalt prema naselju i tekiji Oglavak smo pokušavali u više navrata dogovoriti sa tom porodicom da se asfaltira i ta kratka dionica od petnaestak metara. Nisu dali, ponekad bi nam obećali da pristaju, nakon što radnici dođu da izvode radove oni ne daju. Nudili smo im da im asfaltiramo dvorište samo da ne prave smetnje na toj dionici da spojimo ovaj put sa putem Fojnica – Kiseljak, opet ne pristaju. Nedavno smo doveli radnike da rade, nije bilo policije i nisu dali. Evo došla je i policija, opet isto, najprije su počeli verbalno vrijeđati mene i nazivati pogrdnim riječima pa i ostale. Uz pomoć policijske zaštite asfalt je položen i taj put završen“.

Povrijeđeni policajci PS Fojnica Maid Tulumović iz Fojnice koji je dobio udarac kamenom u nogu i Zahid Hodžić iz Smajlovića općina Fojnica kojeg je Nevzeta Hasečić ugrizla za ruku, se osjećaju dobro nakon zadobijenih lakših povreda. Nismo mogli od njih uzeti izjavu jer za to potrebno odobrenje MUP-a SBK-a.

pretraga novosti :: arhiva novosti