Nova verzija sajta
Maturantima OŠ „Kiseljak 1“ Bilalovac - Kiseljak uručena svjedočanstva
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 25.06.2012, 11:54
Pročitano 359 puta
Klikni za više fotografijaUručene su i nagrade
U OŠ „Kiseljak 1“ Bilalovac općina Kiseljak nedavno su učenicima osmih razreda ove škole podijeljene diplome/svjedočanstva. U sali škole svečanom činu dodjele diploma su pored maturanata osmog razreda prisustvovali direktor škole prof. Saudin Dahija, njihovi razrednici, roditelji kao i gosti predstavnici Rijaseta Islamske zajednice BiH Nezir Halilović i načelnik općine Kiseljak Mladen Ramljak Mišurić. Uručene su i nagrade i diplome za pet najboljih učenika.

Osmi razred je pohađalo 105 učenika u četiri odjeljenja, 91 ih je dobio diplome, prosječan uspjeh je 3,92. Među njima je pet učenika koji su tokom svog školovanja imali odličan uspjeh i dobili su posebne diplome. To su: Merjema Karalić, Naida Karasalihović, Melisa Hasić, Aida Topalović i Amer Čeho. Prvonagrađena Merjema Karalić je dobila nekoliko nagrada, diplome, knjige, zahvalnicu od Rijaseta IZ BiH, a načelnik općine Kiseljak je za svih pet najboljih učenika uručio po 100 KM.

Zanimljivo je da je Merjema Karalić među najboljima u generaciji dobila i nagrade od Rijaseta IZ BiH i novčanu od načelnika Kiseljaka jer je osvojila prvo mjesto na prvom takmičenju iz Islamske vjeronauke BiH koje je održano u Medresi „Osman efe Redžović“ u Visokom, a pripremala ju je njena nastavnica magistar Enisa Gazija Pajt iz OŠ „Kiseljak 1“ Bilalovac Kiseljak.

Govoreći o radu škole njen direktor prof Saudin Dahija je u svom obraćanju između ostalog istakao da je ovo jedna od najboljih generacija učenika koja je izašla iz ove škole i dodao: „Možemo biti izuzetno zadovoljni ovom generacijom. Prije svega napravili smo velike rezultate koji će biti zlatnim slovima ubilježeni u ovoj školi. Postigli smo prvo mjesto na prvom takmičenju iz Islamske vjeronauke BiH, 3. mjesto na kantonalnom takmičenju iz informatike, peto iz engleskog jezika itd“.

pretraga novosti :: arhiva novosti