Nova verzija sajta
Od narednog vikenda počinje sezona kupanja na bazenima "Aquareumal"-a
Hazim Čukle - Petak, 15.06.2012, 09:30
Pročitano 664 puta
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Iako su bazeni termalne vode u „Aquareumalu“ u Fojnici puni već desetak dana i u njima ima kupača, zvanično ovogodišnja sezone kupanja počinje narednog vikenda 16. juna. „Sve je spremno za početak sezone“, kazali su za Fojnica online u „Aquareumalu“ u Fojnici. Na kompleksu koji se prostire na 12 hiljada metara kvadratnih, nalaze se brojni sadržaji i za one najprobirljivije ljubitelje dobrog odmora i uživanja u vodenim čarima termalne fojničke vode.

Tu se nalaze dva bazena sa termalnom vodom,veliki rekreacijski i manji dječiji bazen, kao i nezaboravni vodeni efekti kao što su divlja rijeka, gejziri, slapovi, vodeni tokovi, podvodne masaže, whirpool jame te wellness masaže. Vodeni grad sadrži travnate, pješčane i kamenom urađene plaže i bogatu ugostiteljsku ponudu na jedrenjaku „Victoria“ sa gastronomskim specijalitetima. Za posjetioce „Aquaparka“ ima dosta i zabavnih i sportskih aktivnosti, mogu se igrati mali nogomet, odbojka na pijesku, stoni tenis, pikado, bagmiton, twister itd. Tu su dnevne i sedmične animacije za najmlađe i odrasle.

Voda u bazenima je termalna fojnička voda čija je temperatura oko 28 stepeni celzijusa pripremljena u skladu sa DIN standardima. Objekat je fizički obezbjeđen, posjeduje spasilačku službu i tim hitne medicinske službe, prostor za previjanje beba, zabavni park za djecu, tobogane, autiće, ljuljačke, klackalice itd.

Što se tiče cijena dnevnih ulaznica kupanja na bazenima „Aquaparka“ one su prošlogodišnje. Tako je dnevna ulaznica za odrasle 6 KM, za djecu od 5-14 godina 4 KM, dok je porodična 4+ 16 KM. „Aquapark“ će imati i noćno kupanje vikendom od 20-24 sata po cijeni ulaznice od 5 KM po osobi.

Pošto je svuda oko nas ekonomska kriza, ne radi privreda, standard ljudi je veoma nizak, ipak će se mnogi nekako snaći da bar nekoliko dana uživaju u Fojnici, na odmoru i kupanju, jer u nemogućnosti da odu na more doći će na bazene „Aquareumala“ u Fojnici, to je za mnoge naše Bosance i Hercegovce malo bosansko more.

pretraga novosti :: arhiva novosti