Nova verzija sajta
Ekipa Smajlovića pobjednik općinske malonogometne lige za djecu
Hazim Čukle - Petak, 15.06.2012, 07:54
Pročitano 244 puta
Klikni za više fotografijaEkipa Smajlovića
Proteklu godinu dana je u organizaciji grupe sportskih entuzijasta na čelu sa liderom škole nogometa Adnanom Koljšijem i Mjesne zajednice Fojnica igrana malonogometna općinska liga Fojnice za djecu uzrasta od 6-14 godina. Učestvovalo je 10 ekipa iz svih mjesnih zajednica općine Fojnica a nastupilo je oko 150 mladih nogometaša. Utakmice su se igrale na gradskim terenima i u sali OŠ „Muhsin Rizvić“ Fojnica. Najboljima su uručene nagrade, sportska oprema i pehari.

Pobjednik malonogometne općinske lige Fojnica je ekipa iz Smajlovića koju je vodio trener Nevres Tiro. Drugo mjesto je pripalo ekipi Čaršija iz Fojnice i treće mjesto je zauzela ekipa Prokos iz MZ Prokos. Najbolji golman lige je Mahir Bunić iz ekipe Čaršija, a najbolji igrači lige su Semir Tiro Smajlovići i Haris Aletić Čaršija, dok je najbolji strijelac lige Josip Bućo Bakovići. Nagrađen je i najmlađi igrač 6-godišnji Luka Puljić.

Nagrade su uručili ispred organizatora Adnan Koljši, vijećnik OV Fojnica i predsjednik MZ Fojnica Kemal Bukvić, predsjednik OO SDP Fojnica Emir Memija i trener Nevres Tiro.

Lider škole nogometa i jedan od organizatora lige Adnan Koljši je kazao da je ovo takmičenje proteklo u fair play i druženju, da nije bilo ni najmanjeg incidenta. Nakon uručenih nagrada odigrana je i utakmica između sjevera i zapada ove lige, nakon čega je za sve prisutne priređena roštiljijada i sokovi koje su dobili kao donaciju od nekoliko fojničkih poduzetnika.

pretraga novosti :: arhiva novosti