Nova verzija sajta
Pobjednik malonogometnog turnira u Dusini ekipa „Pekara Jurić“ Kreševo
Hazim Čukle - Četvrtak, 07.06.2012, 07:46
Pročitano 327 puta
Klikni za više fotografijaPobjednici turnira
Preko 35 godina se u organizaciji mjesne zajednice Dusina, općina Fojnica, krajem mjeseca maja igra tradicionalni malonogometni turnir. Ovaj turnir je zasigurno najstariji turnir koji se igra na području općine Fojnica, a vjerovatno i šire. Na ovogodišnjem turniru nastupile su ekipe iz: Fojnice, Kreševa, Kiseljaka, Sarajeva, Visokog itd.

Tako je i ove godine posljednjeg majskog vikenda u organizaciji MZ Dusina a pod pokroviteljstvom Općine Fojnica odigran tradicionalni malonogometni turnir. Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 13 ekipa. Turnir se igrao po sistemu 4+1 (futsal pravilima). Organizator je pripremio novčane nagrade, za osvojeno prvo mjesto 2.000 KM, drugo mjesto 1.000 KM, treće mjesto 300 KM, a nagrađeni su i najbolji igrač, strijelac i golman turnira.

Pobjednik ovogodišnjeg turnira je ekipa „Pekara Jurić“ Kreševo, drugo mjesto je osvojila ekipa „Mesnica Durak“ Fojnica, treće mjesto STR „Val“ Fojnica. Najbolji igrač turnira je Boris Šimunići iz ekipe „Mesnica Durak“, najbolji strijela je Dražen Novoselac iz ekipe „Pekara Jurić“ i najbolji golman turnira je Veldin Salman iz ekipe STR „Val“. Najboljima su pripale novčane nagrade i diplome. Nakon završetka turnira priređen je bogat zabavni program uz muziku i narodna kola na igralištu.

pretraga novosti :: arhiva novosti