Nova verzija sajta
Počela druga sezona općinske malonogometne lige
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 14.05.2012, 12:56
Pročitano 204 puta
Klikni za više fotografijaPustili desetak golubova
Posljednjeg aprilskog vikenda, počela je druga sezona malonogometne općinske lige Fojnice. Na malonogometnom stadionu u Fojnici priređena je ceremonija svečanog početka ovogodišnjeg takmičenja. Najmlađi nogometaši Fojnice, odnosno kako je rečeno, djeca Fojnice su prije početka prvih utakmica pustili desetak golubova i tako ozvaničili početak takmičenja.

Po riječima Adema Fejzića Peleta, predsjednika malonogometne općinske lige, ovogodišnja liga broji 12 ekipa iz svih mjesnih zajednica općine Fojnica sa oko 150 nogometaša. Liga bi trebala da traje oko stotinu dana. Utakmice će se igrati na sedam nogometnih terena u Fojnici, Smajlovićima, Ostružnici, Gojevićima, Bakovićima, Dusini i Prokosu.

„Cilj nam je sportsko i fer nadmetanje, druženje i fair play takmičenje, da mlade uključimo u spor i zdrav život, umjesto kafića da vrijeme provode na sportskim terenima. Na početku ovogodišnje malonogometne sezone općine Fojnica u prvoj utakmici su se sastale ekipe „Prokos“ i „Šćitovo“. Nadamo se da ćemo uspješno i sportski dovesti ovogodišnju sezonu do željenog cilja“, kazao je za Fojnica online predsjednik lige Adem Fejzić Pele.

pretraga novosti :: arhiva novosti