Nova verzija sajta
Fojnica petardom protiv Brnjaka do vrha tabele
Emin Serj Memija - Ponedjeljak, 14.05.2012, 12:49
Pročitano 228 puta
FK FojnicaNogometaši Fojnice juečer su u Kiseljaku pregazili Brnjake sa 5:0 i izbili na vrh tabele nakon dugo vremena. Inače lider do ovog kola, ekipa Rijeke, odigrala je samo 0:0 u Kaćunima i prepustila prvo mjesto našim momcima.

Utakmica je odigrana po kišnom i dosta hladnom vremenu. Iako smo igrali bez par važnih igrača poput Merušića, Kršića, Huseinbašića, Zečevića te povrijeđenih Topalovića i Pašića, naši momci su ipak odigrali jednu od boljih partija u sezoni i očitali nogometnu lekciju vrlo lošim domaćinima.

Prvi gol te ujedno svoj prvijenac za klub djelo je Softića. Fejzić je lijepo probio po strani i vratio loptu na 16 metara od gola a Softić rutinski pogađa suprotni ugao za 0:1. Igrala se 25. minuta susreta. Tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme.

U drugom dijelu prava golijada. Drugi i treći gol postiže naš najbolji napadač Fejzić, četvrti gol djelo je Sejmena a tačku na "i" stavio je Fejzić iz penala. Šut Topalovića zaustavila je ruka odbrambenog igrača Brnjaka a Fejzić rutinski pogađa za 0:5 i hat-trick.

Fojnica je tako dva kola prije kraja na prvome mjestu sa 35 bodova, bod više od Rijeke. Dakle, da bi ostali na prvome mjestu potrebne su nam pobjede protiv Busovače i Radnika. Ni malo lagan zadatak ali iskreno se nadamo da će naši momci ostati na prvoj poziciji na kraju sezone.

pretraga novosti :: arhiva novosti