Nova verzija sajta
Akcija pomoći porodici Tadić iz Gojevića
Hazim Čukle - Petak, 11.05.2012, 08:18
Pročitano 331 puta
Klikni za više fotografijaKata i Ante
Nedavno je početkom mjececa maja u naselju Gojevići kod Fojnice izgorjela porodićna kuća porodice Ante Tadića. Kako smo pisali na Fojnica online u to vrijeme u kući nije bilo nikoga jer se bračni par Tadić Ante i Kata nalazili za prvomajske praznike kod kćerke u Zagrebu. U kući su živjeli sami, oboje su teški bolesnici kojima je potrebna svakodnevna ljekarska pomoć. Pretpostavlja se da lopovi opljačkali pa zapalili njihovu kuću.

Tim povodom je Franjevački samostan Duha svetoga u Fojnici pokrenuo akciju prikupljanja pomoći porodici Tadić kojoj se ovim putem pridružuje i Fojnica online, koji sada žive u privremenom smještaju, i najpotrebnija im je novčana pomoć, kako bi u ovom teškom vremenu što prije mogli obnoviti svoju kuću. Tako će u nedelju 20. maja ove godine u u župi Fojnica prikupljat pomoć pod svetim misama za obnovu kuće porodice Tadić.

Humanost je uvjek krasila naše ljude, pa se nadamo da ona neće izostati ni ovoga puta. Pozivaju se svi dobročinitelji da daju svoj doprinos ovoj akciji i da im time pomognu prebroditi ovu nastalu tešku situaciju. Svi oni koji se žele uključiti i žele pomoći u ovoj akciji, mogu to učiniti uplatom na njihov bankovni račun broj 3389102533250453 – UniCredit Bank Fojnica za pomoć Anti Tadiću Fojnica ili u dogovoru sa porodicom Tadić pozivom na broj telefona +387 (0)30/803-111 ili +387 (0)63/964-651.

pretraga novosti :: arhiva novosti