Nova verzija sajta
Titula u Fojnici
Nevres Jemendžić - Četvrtak, 31.05.2012, 21:10
Klikni za više fotografijaTitula prvaka kantona
Fudbalski klub „Fojnica“ ima dugu i bogatu tradiciju. Osnovan je daleke 1928. godine, pod nazivom NSK „Inač“, da bi tokom godina mijenjao ime i zvao se „Jahorina“, „Mladost“ i „Vranica“, a od 1975. godine nosi ime FK „Fojnica“. Prije rata takmičio se u ligama Sarajevskog područnog saveza, a najveći uspjeh iz tog doba je plasman u 1/16 finala Kupa Maršala Tita u sezoni 1979/1980. godina. U takmičenjima poslije rata, klub je bio prvak Bosne i Hercegovine u kadetskoj konkurenciji 1996. godine i osvajač Kupa NS SBK/KSB 2010. godine.

Osamnaest godina nakon obnavljanja rada, 1994. godine, i igranja u osam različitih liga, Fudbalski klub „Fojnica“ konačno je u svoj grad donio titulu prvaka Prve kantonalne lige SBK/KSB. U ovogodišnjoj sezoni, u konkurenciji deset klubova, fojnički zelenobijeli su ostvarili 13 pobjeda, dva susreta remizirali i pretrpili 3 poraza, uz dobru gol-razliku od 48:20 zgoditaka. Najbolji strijelac ekipe, a vjerovatno i lige, je Emir Fejzić sa postignuta 22 zgoditka...

Priznanje načelniku Općine Fojnica, Salkanu Merdžaniću za veliki doprinos i lično angažovanje u razvoju općine Fojnica
Mahira Akšamović - Četvrtak, 24.05.2012, 08:15
Salkan Merdžanić, načelnik Općine FojnicaPrivredni list Tuzla, bilten namijenjen Općinama, firmama i drugim poslovnim subjektima u BiH, je u saradnji sa nezavisnom agencijom Ekonomski pokret FBiH organizovao po prvi put manifestaciju pod nazivom “Kompanija godine”. Manifestacija je održana u petak, 18. maja 2012. godine a prisustvovali su joj brojni lideri političkih stranaka, predstavnici Evropske unije, mnoge strane delagacije, Općinski načelnici i još mnogi drugi.

Na manifestaciji su dodijeljena brojna priznanja firmama ali i pojedincima, ličnostima iz političkog i privrednog života BiH. Nagrade su dodijeljene u kategoriji mali, srednji i visoki biznis, kao i osobama koje su vodile uspješan biznis u svojim firmama i stvarali nova radna mjesta ili napravili podvig godine u svojim kompanijama.

Sama priznanja su verifikovana i ocijenjena sa visokim rezultatom od Vlade FBiH i Visokog predstavnika. Stručni žiri je bio sastavljen od dekana sa raznih fakulteta, direktora firmi i institucija u BiH, kao i predstavnika Evropske unije u BiH. U samom odabiru firmi značajnu ulogu imali su i rezultati ankete rađene šest mjeseci po svim bosanskohercegovačkim gradovima.

U kategoriji “Načelnici godine” dodijeljeno je priznanje za načelnika Općine Fojnica, Salkana Merdžanića za veliki doprinos i lično angažovanje u razvoju općine Fojnica. Čestitamo našem načelniku na dodijeljenom priznanju i sigurni smo da će i u budućnosti nastaviti raditi na razvoju naše općine. Jer nagrade i priznanja i služe kao motivacija u daljem radu i zalaganju.

Prikupljeno 25 doza dragocjene tečnosti
Hazim Čukle - Četvrtak, 24.05.2012, 08:12
Klikni za više fotografijaDarivanje krvi
U organizaciji Općinske organizacije Crvenog križa Fojnica a u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH u Sarajevu u prostorijama „Vatrogasnog doma“ Fojnica, provedena je jednodnevna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Kako nam je kazao sekretar Crvenog križa Fojnica Nermin Omanović prilikom ove akcije dobrovoljnog darivanja dragocjene tečnosti odziv građana je bio solidan.

„Posebno nas raduje što se u ove akcije dobrovoljnog darivanja krvi sve više uključuju mladi Fojnice. Ovoga puta se akciji odazvalo 35 građana Fojnice od čega je njih 25 dalo krv, dok ostalih deset iz zdrastvenih razloga nisu mogli to učiniti, tako da je prikupljeno 25 doza dragocjene tečnosti. Svim dobrovoljnim davaocima krvi su uručeni poklon paketi“, za Fojnica online je kazao sekretar Nermin Omanović.

Takmičenje lovaca u gađanju
Hazim Čukle - Četvrtak, 24.05.2012, 08:05
Klikni za više fotografijaLovci
Drugog dana proteklog vikenda je u organizaciji Lovačkog društva „Tetrijeb“ iz Kreševa na strelištu Vaganj kod Kreševa održano gađanje glinenih golubova lovačkim karabinom u metu strnjak i šicara. Po veoma lijepom i sunčanom vremenu učestvovalo je 112 lovaca takmičara iz 11 lovačkih društava. Najboljima su uručeni pehari i diplome.

Kod kategorije lovački karabin, u pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Albert Blažević iz LD „Koznik“ Konjic, drugo mjesto Ivan Ababović LD „Divokoza“ Fojnica , treće mjesto Saša Žuža iz LD „Koznik“ Konjic itd. U ekipnoj konkurenciji najbolji u gađanju lovačkim karabinom su bili LD „Tetrijeb“ Kreševo, drugo mjesto LD „Koznik“ Konjic i treće mjesto LD “Lještarka“ iz Kiseljaka...

Katastar neće raditi od 28.05.2012. do 01.06.2012.
Općina Fojnica - Srijeda, 23.05.2012, 11:36
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton / Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Služba za urbanizam, obnovu, građenje, katastar i imovinsko pravne poslove

Broj: 07-30-službeno/12
Fojnica, 23.05.2012. godine

Obavještavamo građane Fojnice da u periodu od 28.05.2012. godine do 01.06.2012. godine neće raditi geometri, niti se pružati usluge katastra, iz razloga obuke za katastar koja će se održavati pet dana u općini Zenica (ponedeljak – petak).

Hvala na razumjevanju.

Pomoćnik načelnika
Fišević Šemsudin, dipl. ing.


Revija frizura u Fojnici
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 21.05.2012, 10:02
Klikni za više fotografijaFrizeri
U organizaciji Udruženja frizera Srednjobosanskog kantona u galeriji „Central“ u Fojnici održana je revija frizura. Na ovoj reviji su učestvovali frizeri i modeli iz: Fojnice, Busovače, Viteza, Travnika, Novog Travnika, Bugojna i Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Bili su tu i gosti iz: Sarajeva, Tuzle, Zenice i Viteza. Održana je revija frizura, druženje uz muziku, a dodjeljene su i zahvalnice onima koji su pomogli ovu manifestaciju. Fojnica je odabrana prva u nizu gradova SBK u kojima će se održati ovakve manifestacije.

Među gostima ove frizerske revije je bio i Elvir Bajrić, predsjednik Saveza udruženja frizera BiH, koji nam je kazao da je cilj osnivanja udruženja frizera edukacija mladih frizera i usavršavanje profesionalnih frizera: „Želimo da prenesemo svoje znanje na druge, a da to pokažemo široj publici“...

Malonogometna liga „Fojnica 2012“
Mirsad Topalović - Ponedjeljak, 21.05.2012, 09:47
Klikni za više fotografijaMalonogometna liga

Pogledajte 17 fotografija na 2 stranice ovdje.
(Foto: Tomislav Bošnjak, april i maj 2012.)Fejzić ponovo srušio Busovaču, Fojnica na korak do titule
Emin Serj Memija - Ponedjeljak, 21.05.2012, 08:19
FK FojnicaNogometaši Fojnice ostvarili su jučer vrlo važnu pobjedu na gostovanju kod Busovače. Naši momci su slavili sa 3:1 i tako zadržali vodeću poziciju kolo prije kraja prvenstva. Junak susreta bio je Fejzić, koji je sa tri gola donio pobjedu "Zelenim", baš kao i jesenas na Gradskom stadionu u Fojnici.

Busovača je nešto bolje otvorila susret ali bez nekih značajnih prilika. Prvu pravu priliku vidjeli smo u 15. minuti, kada Merušić izlazi sam pred golmana Busovače ali šalje loptu iznad gola. U 18. minuti sporni momenat. Drinjak je srušen u šesnaestercu domaćina ali sudija nije ništa svirao iako je prekršaj bio očigledan...

DJ Krmak zapalio diskoteku „Triumph“
Hazim Čukle - Petak, 18.05.2012, 08:11
Klikni za više fotografijaDJ Krmak
Od kako je u decembru prošle godine otvorena diskoteka „Triumph“ u Fojnici, nije bilo veselije i zabavnije veče, kao što je bilo minulog vikenda kada je gostovao zabavljač i šoumen poznata zvijezda Goran Žižak popularni DJ Krmak. U prepunoj diskoteci mladi su pjevali sa njim sve njegove pjesme. DJ Krmak je pjevao skoro tri sata bez prestanka, jedinu je pauzu napravio da se presvuče, jer je bio mokar k'o čep.

Svi prisutni su uživali slušajući njegove pjesme i poneki se pomalo i čudili otkud mu tolika energija, da igra i pjeva toliko vremena.

Službene novine općine Fojnica br. 3
Snežana Rajić - Petak, 18.05.2012, 08:00
Općina FojnicaObavještavamo vas da je izašao 3. broj Službenih novina općine Fojnica za 2012. godinu. Službene novine možete preuzeti ovdje.

pretraga novosti :: arhiva novosti