Nova verzija sajta
Planinari Fojnice i Kreševa posjetili Bobovac
Hazim Čukle - Četvrtak, 26.04.2012, 08:01
Pročitano 181 puta
Klikni za više fotografijaPlaninari Fojnice i Kreševa
U zajedničkoj organizaciji Planinarskog društva „Vranica“ Fojnica i PD „Bitovnja“ Kreševo izvršena je dvodnevna planinarska tura na relaciji Kraljeve Sutjeske, preko starog grada Bobovac i sela Nažbilj do planinarskog doma „Bočica“ vlasništvo PD „Bobovac“ iz Kaknja.

Kako nam je kazao jedan od organizatora i predsjednik PD „Vranica“ Fojnica Eduard Slađo Jukić, dvadesetak planinara članova ova dva društva i domaćina su krenuli iz Kraljeve Sutjeske dvosatnim usponom do starog grada Bobovac, a potom još pet sati pješaćenja do planinarskog doma „Bočica“ koji se nalazi na 920 m.n.v. „Tu su nas domaćini dočekali sa planinarskim ručkom, gdje smo imali i tradicionalno planinarsko sijelo i druženje do kasno u noć.

Drugog dana smo nastavili pješaćenjem preko sela Gradine i poznatog vidikovca , do sela Ivnice do koje smo pješaćili dva sata i gdje se ova tura i završila. Ovom prilikom bi smo zahvalili da na gostoprimstvu domaćina, a posebno predsjedniku PD „Bobovac“ Elvedinu Bešiću koji je cijelo vrijeme bio uz nas u ulozi vodiča i domaćina“, za Fojnica online je kazao predsjednik Eduard Slađo Jukić.

pretraga novosti :: arhiva novosti