Nova verzija sajta
Ulična akcija „Drvna biomasa za održivu budućnost“
mir5ad - Utorak, 24.04.2012, 07:43
Pročitano 142 puta
Klikni za više fotografijaFojnica
U okviru UNDP GEF projekta Zapošljavanje i sigurno snabdijevanje energijom korištenjem biomase u BiH trenutno se sprovodi promotivna kampanja „Drvna biomasa za održivu budućnost“. Cilj kampanje je promocija drvne biomase kao lokalnog održivog izvora energije, čime će se posredno podržati jačanje lokalnih zajednica, dugoročno rješavanje problema upravljanja energijom, te jačanje tržišta drvne biomase u BiH kao i povećanje broja lokalnih radnih mjesta.

U opštini Fojnica se provodi intenzivnija promotivna kampanja u saradnji sa BBK „Slapovi Kozice”, a u sklopu koje se sutra (25.4.2012) godine u 11:00 sati na platou ispred zgrade Općine Fojnica organizuje i ulična akcija sa zanimljivim aktivnostima koja ima za cilj podizanje javne svijesti o koristima drvne biomase. U okviru akcije pristunima će se obratiti Amila Selmanagić Bajrović, voditeljica projekta, UNDP BiH. Opština Fojnica je odabrana na osnovu velike mogućnosti iskorištavanja energije iz drvne biomase.

Biomass Projekat finansira Globalni fond za životnu sredinu (GEF), a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

pretraga novosti :: arhiva novosti