Nova verzija sajta
I ovaj put učenici i uposlenici škole pokazali svoju humanost
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 23.04.2012, 07:53
Pročitano 220 puta
Klikni za više fotografijaUčenici uručili donaciju
Učenici i uposlenici OŠ „Muhsin Rizvić“ iz Fojnice su svoju humanost do sada pokazali više puta i pomogli tamo gdje je pomoć trebala. I ovaj put su pomogli i uključili se u akciju Vijeća učenika ove škole, koje je pokrenulo humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći za učenicu petog razreda Adisu Drinić iz Fojnice.

Učenica 12 godišnja Adisa Drinić je odlična učenica i ima teže oštećenje sluha, te joj je potreban novi odgovarajući slušni aparat. Pošto njeni roditelji Melisa i Amir nisu u mogućnosti kupiti taj aparat pokrenuta je ova akcija. Otac Amir je uposlen u „Šumariji“ Fojnica a mama je nezaposlena i imaju još jednu kćerku 14 godišnju Minelu.

Kako bi pomogli učenici Adisi Drinić, uposlenici i učenici OŠ „Muhsin Rizvić“ Fojnica su u ovoj humanitarnoj akciji prikupili 1460 KM koje su joj uručili njeni drugovi iz razreda u prisustvu pedagogice škole i Adisine mame Melise. Prilikom prijema prikupljenog novca, mala Adisa je kroz suze samo kratko kazala, hvala svima koji su pomogli. Saznali smo da taj novi slušni aparat košta oko dvije hiljade KM.

pretraga novosti :: arhiva novosti