Nova verzija sajta
Bibliotekari i slavisti posjetili Kreševo i književnu zakladu/fondaciju „Fra Grgo Martić
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 23.04.2012, 07:46
Pročitano 345 puta
Klikni za više fotografijaKreševo
U okviru međunarodnog sajma knjige u Sarajevu, od 15-18 aprila održani su osmi međunarodni susreti bibliotekara slavista a u organizaciji Fondacije „Kemal Bakaršić“ Sarajevo, Central and Eastern European Online Ribrary iz Frankfurta a/M, Filozofski fakultet IKD „University press“ Sarajevo. Sudionici ovih susreta, njih oko 60 bibliotekara slavista iz 14 zemalja su posjetili Kreševo i Fondaciju „Fra Grgo Martić“, koja im je bila domaćin.

Kako nam je kazao tajnik Fondacije i urednih svih njenih izdanja Milo Jukić o Fondaciji „Fra Grgo Martić“ u sali doma KPD „Napredak“ u Kreševu je govorio predsjednik UO Fondacije Anto Stanić. Nakon toga su o svom književnom radu gostima govorili neki od laureata Fondacije među kojima su bili Suzana Lovrić, Zlatko Lukić,Stjepan Zelenika, Anto Zirdum i Aida Šečić. U ime organizatora, domaćinima se zahvalio predsjednik Izvršnog odbora Susreta Dragan Marković.

Nakon toga Milo Jukić dodaje, da su bibliotekari posjetili staru gradsku jezgru i Franjevački samostan u Kreševu. „O samostanskoj crkvi i muzeju upoznao ih je kustos samostana fra Franjo Čalaga, a samostansku knjižnicu su obišli u društvu knjižnićara i arhivara fra Jurom Miletićem, a sa svima se družio i samostanski vikar fra Ivo Bošnjak. Gosti su posjetili spomenik fra Grge Martića i Zavičajnu udrugu „Kreševski citrin“ gdje im je domaćin bio predsjednik udruge Jozo Puljić“, za Fojnica online je kazao tajnik Fondacije Milo Jukić.

pretraga novosti :: arhiva novosti