Nova verzija sajta
Takmičenje u veleslalomu u SRC „Poljana“
Hazim Čukle - Utorak, 03.04.2012, 12:39
Pročitano 334 puta
Klikni za više fotografijaUčesnici takmičenja
Na kraju ove zime i pred kalendarski dolazak proljeća sredinom marta je u organizaciji Ski kluba „Vrankamen“ Fojnica i RC „Brusnica“ Fojnica u Sportsko rekreacijskom centru „Poljana „ iznad Fojnice održano tradicionalno skijaško takmičenje „Kup Vrankamen 2012“ u vožnji veleslalomu za učenike osnovnih i srednjih škola.

Nastupilo je šezdesetak dječaka i djevojčica koji su se takmičili u kategorijama mlađe cicibanke i cicibani, starije cicibanke i cicibani, mlađe djevojčice i dječaci, starije djevočice i dječaci, te juniorke i juniori. Takmičari su bili učenici iz osnovnih i srednjih škola Fojnice, Kiseljaka, Kromiljaka, Kreševa, Visokog i Gojevića. Visina staze je bila 1700 a cilj 1520 m.n.v., visinska razlika 180 metara. Vođa natjecanja je bio Radosav Kapetanović, glavni sudac Zvonko Udovičić, mjerač vremena Josip Mandušić a tehnički delegat Leo Beblek.

U kategoriji mlađih cicibanki najbolja je bila Natali Karačić iz Fojnice, kod cicibana je pobjedio Jan Cvjetković Fojnica. Kod kategorije starijih cicibanki prvo mjesto je zauzela Ivana Karačić Fojnica, kod cicibana Matej Ababović Fojnica. U kategoriji mlađih djevojčica prva je bila Dajana Diajković Kiseljak a kod dječaka Andrej Bošnjak Gojevići. Prvoplasirana starija djevojčica je Ivana Stoimilović Fojnica a stariji dječak Nikola Miličević Kreševo. Kod juniorki prvo mjesto je zauzela Andrea Kapetanović Visoko a kod juniora Igor Ivičević Kiseljak. Najmlađi takmičar je bio Andrej Bošnjak Fojnica.

Pobjedicima su pripale medalje i diplome a svi takmičari su imali zajednički ručak u motelu „Brusnica“ u ovom skijalištu. Zanimljivo je da su tri sestre Natali, Ivana i Ana – Marija Karačić iz Fojnice osvojile tri medalje, prva i druga zlatne a treća Ana - Marija bronzanu.

pretraga novosti :: arhiva novosti