Nova verzija sajta
Svečana sjednica Općinskog vijeća Fojnica
Mahira Akšamović - Petak, 23.03.2012, 10:34
Pročitano 167 puta
Klikni za više fotografijaSvečana sjednica OV
Svečana sjednica Općinskog vijeća Fojnica, upriličena povodom obilježavanja 18. marta/ožujka-Dana općine Fojnica, održana je u ponedjeljak, 19. marta 2012. godine. Sjednici su prisustvovali zvaničnici iz političkog, društvenog i javnog života općine Fojnica, kao i poslovni saradnici i prijatelji Fojnice.

Svečana sjednica je počela himnom Bosne i Hercegovine, nakon čega se prisutnima obratio predsjedavajući Općinskog vijeća Fojnica, Vinko Protuđer i načelnik Općine Fojnica, Salkan Merdžanić. Želju da pozdrave prisutne i da im se obrate izrazili su i premijer SBK, Tahir Lendo, načelnik Općine Busovača, Asim Mekić i načelnik Općine Kiseljak, Mladen Mišurić-Ramljak.

Akademiju su svojim muzičkim numerama i tačkama uljepšali Glavočević Luka, Adnan Orman i Mujčić Harun, članovi KUD „1001 noć“ Fojnica. Najbolje literarne radove na temu „Fojnica, moj grad“ napisali su učenici Belmin Hurem, treće mjesto, Nihada Duharkić, drugo i Adnan Kučuk, prvo mjesto, a nagrade za najbolje literarne radove je uručio Vlado Kuliš, vijećnik Općinskog vijeća Fojnica.

Na sjednici su uručene i nagrade pobjednicima Tavla turnira i 1. Memorijalnog šahovskog turnira Remzija Softić, a pehare je pobjednicima uručio Najim Softić, predsjednik Komisije za društvene djelatnosti Općinskog vijeća Fojnica. Na Svečanoj sjednici su, takođe, uručena Javna priznanja Općine Fojnica pravnim i fizičkim licima za izuzetna dostignuća, uspjeh i lični doprinos od posebnog značaja za razvoj i ugled općine Fojnica.

Zlatna plaketa Općine Fojnica dodijeljena je Humanitarnoj organizaciji „Internacional islamic relief organization“ (IGASA) Saudijska Arabija, Ured za Bosnu i Hercegovinu, za izuzetan doprinos i investiranje u humanitarne projekte na području općine Fojnica.

Srebrena plaketa Općine Fojnica dodijeljena je Karalija Ibrahimu, uposleniku JKP „Šćona“ Fojnica, za postignute dugogodišnje rezultate rada u zaštiti okoliša u gradu Fojnica, radeći na poslovima održavanja čistoće, uljepšavanju zelenila i cvijetnih površina. Srebrena plaketa dodijeljena je, takođe, Smajić Hasanu, Merdžanić Fehimu i Merdžanić Aliji kao ekipi, uposlenicima JKP „Šćona“ Fojnica, za izuzetan doprinos u dugogodišnjem zalaganju na poslovima odvoza smeća, te brigama zaštite okoliša i ugleda samog mjesta, grada i sela.

Plaketa Počasni građanin općine Fojnica dodijeljena je Hasanu Džanu, načelniku Općine Umraniye, za izuzetan doprinos u mnogim sferama političkog, društvenog i javnog života, a što je rezultiralo izgradnjom i predajom na korištenje općini Fojnica Kulturnog centra Umraniye. Javna priznanja Općine Fojnica su uručili načelnik Općine Fojnica, Salkan Merdžanić i predsjedavajući Općinskog vijeća Fojnica, Vinko Protuđer.

U ime nagrađenih zahvalio se načelnik Općine Umraniye, Hasan Džan, koji je iz Republike Turske došao samo kako bi primio ovu nagradu, iskazujući zadovoljstvo zbog ove nagrade, te navodeći kako se već sada smatra građaninom Fojnice. Zahvalio se i direkor IGASE, Abdul Reuf Šurman, dobitnik Zlatne plakete Općine Fojnica, iskazujući zadovoljstvo ovim priznanjem.

Time je završen oficijelni dio Svečane sjednice Općinskog vijeća Fojnica. Nakon sjednice upriličen je koktel i druženje u restoranu Kamin, u prostorijama Nove bolnice.

pretraga novosti :: arhiva novosti