Nova verzija sajta
Kulturno-zabavni program povodom obilježavanja Dana općine
Mahira Akšamović - Četvrtak, 22.03.2012, 08:58
Pročitano 209 puta
Povodom obilježavanja 18. marta/ožujka-Dana općine Fojnica, članovi KUD „1001 noć“ Fojnica i KPD „Matija Gubec“ Bakovići-Fojnica su u subotu, u večernjim satima, u sportskoj dvorani upriličili prigodan kulturno-zabavni program. Ovo druženje je pjesmom otvorio mladi Harun Mujčić iz Fojnice, član KUD „1001 noć“, a nakon toga prisutni su mogli uživati u naizmjeničnim nastupima ova dva društva.

KPD „Matija Gubec“ je izvelo Izvorne igre, Bunjevačke igre i Igre iz Posavine, a KUD „1001 noć“ izvelo je Muslimanske igre iz Srednje Bosne, Begovske igre i Igre iz Istočne Bosne. U sportskoj dvorani ove večeri prisutne je svojom pjesmom pozdravio i Hajrudin Turko iz Fojnice. Hvala članovima KUD „1001 noć“ i KPD „Matija Gubec“ na lijepim izvedbama i učešću u programu obilježavanja Dana naše općine.

Kako bi dali svoj doprinos obilježavanju Dana općine, volonteri Omladinskog centra „Stella“ Fojnica su zajedno sa štićenicima Zavoda za zbrinjavanje mentalno-invalidnih lica „Drin“ Fojnica, u subotu organizovali prigodan kulturno-zabavni program i druženje. Od 13,00-16,00 sati upriličena je umjetnička radionica i izložba crteža štićenika Zavoda Drin, a u večernjim satima od 21,00-23,00 sati svirka za sve učesnike i goste. Kenan Polutan, koordinator ovog druženja, navodi da je pokrovitelj ovog programa bila Općina Fojnica a svoj doprinos dalo je 10-tak volontera O.C „Stella“ i 20 štićenika Zavoda Drin.

pretraga novosti :: arhiva novosti