Nova verzija sajta
Sunca i snijega napretek, skijaša ni za lijeka
Hazim Čukle - Srijeda, 21.03.2012, 08:21
Pročitano 234 puta
Klikni za više fotografijaGosti iz Vinkovaca
Iako smo jučer zakoračili u po mnogima najljepše godišnje doba proljeće zbog februarskih obilnih snježnih padavina u nekim skijalištima ima još dosta skijanja. Jedno od njih je i Sportsko rekreacijski centar „Poljana“ iznad Fojnice.

Prvog dana proteklog vikenda iako je bio prelijep dan za skijaše i ljubitelje snježnih radosti, broj skijaša u ovom skijalištu je bio veoma mali. Ski staze uređene, visina snijega oko 80 cm, sunčan dan bez ijednog oblačka, temperatura iznad dvadestog podioka Celzijusove skale, mali ski lift u pogonu, a na stazama svega desetak skijaša.

Među njima su i dvije porodice iz Vinkovaca u Hrvatskoj. „Glave“ porodica Ilija i Nino su se čak dobar dio vremena i sunčali, skinuvši odjeću do pojasa. Rekoše nam da su najžešći navijači i članovi užeg kruga navijača „Ultras“ HNK „Cibalije“ iz Vinkovaca. Ovdje dolaze nekoliko godina a ove godine su sa djecom koja su prvi put na snijegu. Kazali su nam da je ovdje predivno, priroda, snijega dovoljno, sunca i čistog zraka na pretek a čudi ih što tu nema više pratećih sadržaja.

Ovdje će se ski sezona produžiti za najmanje još par vikenda jer ima dovoljno snijega Skijalište je udaljeno 15 kilometara od Fojnice a tu se nalazi i motel „Brusnica“ sa luksuzno opremljenim apartmanima. Put do skijališta je očišćen i veoma dobar.

pretraga novosti :: arhiva novosti