Nova verzija sajta
Zavod „Bakovići“ proslavio 40 godina rada i postojanja
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 05.03.2012, 09:18
Pročitano 167 puta
Klikni za više fotografija40 godina Zavoda
Prvog dana minulog vikenda Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba „Bakovići“ iz Bakovića općina Fojnica je proslavio svoj jubilej, 40 godina rada i postojanja. Ova svečanost je priređena u galeriji „Central“ u Fojnici gdje se okupilo oko osamdeset djelatnika i umirovljenika ove ustanove.

Prisutne je pozdravila ravnateljica Zavoda dr Nada Sušić Sijerčić. Na ovoj zabavi su uručene novčane nagrade umirovljenicima koji su u Zavod „Bakovići“ utkali dio svog života i rada. Za muzički ugođaj se pobrinuo muzički bend Snježana i Robert Bošnjak iz Fojnice. Na slavljeničkoj zabavi se pjevalo i igralo a i ravnateljica je zaigrala kolo sa djelatnicima u sali.

Ravnateljica dr Nada Sušić Sijerčić nam je ovim povodom kazala da je u Zavodu „Bakovići“ Fojnica smješteno 375 korisnika o kojima brine 118 uposlenika. „Mi smo centar za socijalno i zdrastveno zbrinjavanje i produženo liječenje i rehabilitaciju, obučavanje za samostalni život prema preostalim sklonostima i sposobnostima, odraslih osoba sa smetnjama u duševnom razvoju i smetnjamau duševnom zdravlju. To su osobe kojima nije prijeko potrebno bolničko liječenje ili je ono završeno a iz određenih opravdanih razloga ne postoje uvjeti stalnog boravka u vlastitoj obitelji i socijalnoj sredini“ kazala je za Fojnica online ravnateljica dr Nada Sušić Sijerčić.

pretraga novosti :: arhiva novosti