Nova verzija sajta
Vikend u Fojnici
PR JURRC "Fojnica" (Reumal) - Petak, 30.03.2012, 09:17
Reumal FojnicaProvedite nezaboravne dane u Fojnici i napunite svoje baterije za povratak u svakodnevnicu.

Prošetajte sunčanim padinama Malkoča, osjetite dah proljeća u gradu, priuštite sebi wellness tretmane u Reumalu.
Aranžman uključuje:
- 2 puna pansiona
- bazen (plivanje)
- trim kabinet – fitness
- organizovana šetnja
- muzički program
- PDV i obavezno osiguranje

Smještaj
- 1/2 sobe (cable TV, telefon, internet, kupatilo)

Cijena programa
2 dana, 95,00 KM + BT

Cijena je izražena po osobi. Boravišna taksa u iznosu 2,00 KM/dan.

Fakultativno:

- Wellness usluge
- Izleti i posjete: muzej i knjižnica Franjevačkog samostana, Jezernica, Prokoško jezero, slapovi Kozice, Sarajevo, Travnik.
- Usluge turističke agencije: usluge turističkog vodiča u Fojnici i okolini, obezbjeđivanje termina i ulaznica za posjete, organizacija izleta i ručka na atraktivnim lokacijama u prirodnom ambijentu.

Informacije i rezervacije:
tel: 030/838-800; 838-801; 838-802
fax: 030/838-900
email: rezervacije@reumal.ba
Rezervacija online
Zapaženo predstavljanje Fojnice na Mostarskom sajmu
PR JURRC "Fojnica" (Reumal) - Petak, 30.03.2012, 08:49
Klikni za više fotografijaIncko sa fojničanima
Turistički segment Mostarskog sajma koji se ove godine održava od 27. do 31. marta je prilično raznovrstan i šarolik u svojoj ponudi, a najveći izlagački prostor su zauzele Turističke zajednice Federacije BiH. Među njima dominirao je štand Turističke zajednice SBK/ KSB sa ponudom svih gradova Centralne Bosne, te planinskim i zimskim sadržajima.

Međutim, u kompletnom Paviljonu A su posebno bili upečatljivi fojničani, kako svojom brojnošću tako i jedinstvenom lepezom ponude. Na Sajmu su se predstavili Reumal, pansion Central, Alterural Fojnica i Vran Kamen, a pažnju su privlačili lijepo uređen i dekorisan štand kao i delikatesni fojnički specijaliteti posjetiocima ponuđeni na degustaciju. Nakon ceremonije otvaranja, štand Fojnice je posjetio i Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko koji je napomenuo da je „Fojnica poznata po mnogo čemu“ i pohvalio fojnički dimljeni sir.

Umirovljenici sa otoka Rab u posjeti Reumalu
PR JURRC "Fojnica" (Reumal) - Petak, 30.03.2012, 08:43
Klikni za više fotografijaRabljani u Fojnici
Proteklog vikenda u Reumal je doputovala grupa od 70 umirovljenika sa otoka Rab (Hrvatska) na trodnevni izlet i upoznavanje Fojnice i okoline. Ova posjeta sa Raba je svakako značajna za Reumal jer je prva sa ovog jadranskog otoka i ujedno predstavlja začetak jedne nove saradnje i druženja ljudi dvije različite sredine. Matica umirovljenika Hrvatske i Reumal Fojnica sarađuju već punu deceniju i u ovom periodu Fojnicu su posjetili umirovljenici iz cijelog dalmatinskog područja, uključujući i mnogobrojne otoke na Jadranu.

Umirovljenici sa Raba su u Fojnicu došli na preporuku svojih prijatelja, a nimalo lakog zadatka povesti 70 osoba u Fojnicu prihvatila se gospođa Marija Mateša, predsjednica Matice umirovljenika otoka Rab. Od naših gostiju smo saznali da su oduševljeni srdačnim prijemom i dobrodošlicom, a da su za svaku pohvalu i hrana i muzika i osoblje i svaki provedeni trenutak u Fojnici. Prije samog odlaska gosti su domaćinima zahvalili jednom a capela pjesmom i obećali ponovni susret. Dragi Rabljani, uvijek ste dobrodošli!

U Reumalu održano savjetovanje fizijatara i ortopeda
PR JURRC "Fojnica" (Reumal) - Petak, 30.03.2012, 08:38
Klikni za više fotografijaPredavanje
Da su Fojnica i ambijent Reumala idealno mjesto za razmjenu iskustava i prezentaciju novih metoda i načina liječenja u medicini pokazalo se tačnim i u petak, 23. marta. Tog dana u Reumalu su se okupila najeminentnija imena iz oblasti fizijatrije i ortopedije iz svih dijelova Bosne i Hercegovine da bi prisustvovali predavanju i prezentaciji koju su organizovali Reumal Fojnica i Apomedical Sarajevo. Predavanje na temu „Liječenje degenerativnih i sportskih povreda koljena upotrebom hijaluronske kiseline (Sinovial ampule)“ održao je prim. dr. Damir Jaganjac, specijalista u oblasti fizijatrije i sportske medicine uposlen u Reumalu.

Nakon predavanja kojem je nazočilo 40 specijalista fizijatrije i ortopedije, prim dr. Jaganjac je uradio i praktičnu aplikaciju ampula Sinovial-a na pacijentima sa dugogodišnjim zdravstvenim problemima. Savjetovanje je ocijenjeno kao veoma uspješno, a mnogi gosti su izrazili zadovoljstvo ponovnim susretom sa Fojnicom i fojničanima.

Prezentiran projekat „Škola u inkluzivnoj zajednici“
Mahira Akšamović - Četvrtak, 29.03.2012, 13:38
Klikni za više fotografija
U utorak, u sali 1 Općine Fojnica, sa početkom u 10,00 sati održan je sastanak čiji je cilj bio prezentiranje i pripreme za provođenje projekta „Škola u inkluzivnoj zajednici“, u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK.

Cilj ovog projekta je da se sva djeca tretiraju isto, bez obzira na bilo koje različitosti, da se otklone sve prepreke i stvore uslovi za isto učenje, a sve to u cilju demokratizacije školstva i unapređenja školske zajednice. Nakon prezentiranja projekta načelnik Općine Fojnica, Salkan Merdžanić kao i svi prisutni prihvatili su projekat i učešće u implementiranju ovog projekta u našoj lokalnoj zajednici. Naknadno će biti formirano radno tijelo koje će uraditi razvojni plan sa prepoznatim prioritetima, te će se ići u implementiranje ovog projekta u našoj lokalnoj zajednici...

Preventivno djelovanje na provođenju zaštite i spašavanja od požara
mir5ad - Četvrtak, 29.03.2012, 12:54
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton Središnja Bosna/Srednjobosanski kanton
Općina Fojnica
Služba za civilnu zaštitu i inspekcijski nadzor

Broj: 09–44–297/12
Fojnica, 27.03.2012. godine

Mjesne zajednice općine Fojnica
Vatrogasno društvo „Fojnica“

Upozorenje


U okviru preventivnog djelovanja na provođenju zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća – požara, dostavljamo zadatke i preporuke u sprovođenju mjera zaštite od požara, kako bi se preduprijedile potencijalne opasnosti u ovoj oblasti.

Upozoravamo stanovništvo općine Fojnica da vodi računa o palenju granja i drugog otpadnog materijala prilikom čišćenja njiva i oranica, zbog mogućnosti izbijanja požara. Vatre paliti dalje od ivice šuma ili zapaljivih objekata.

U slučaju izbijanja požara odmah obavijestiti na telefone: 831-823 (policija), 123 (Vatrogasno društvo) ili 547-747 (Služba za civilnu zaštitu).

Šef Službe za civilnu zaštitu i inspekcijski nadzor
Alen Cvjetković, prof.

NK "Katarina" - NK "Kiseljak" 0:2
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Utorak, 27.03.2012, 08:10
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaNa kraju je bilo 0:2. Osjetio se nedostatak Buće, braće Cvjetković, Šituma, Babića, Glavočevića, Petrovića i braće Barbić (skoro cijela jedna momčad). Uz svu angažiranost i želju nismo uspjeli osvojiti bod(ove) protiv prvoplasirane momčadi u našem kantonu. Parirali smo sve do zadnje minute kada smo i primili drugi gol. Raduje nas velika posjećenost ove nedjeljne utakmice (oko stotinjak gledatelja), raduje nas i ostvareno prijateljstvo igrača obiju momčadi, a nadasve smo zadovoljni profesionalnošću službenih lica sudaca i delegata utakmice koji su maksimalno odgovorno pristupili ovoj utakmici tako da ćemo ih službenim dopisom pohvaliti nadležnom Nogometnom savezu...

Fojničani prvaci BiH
mir5ad - Utorak, 27.03.2012, 08:06
Klikni za više fotografijaTaekwondo Prvenstvo BiH
U organizaciji Taekwondoe saveza BiH, u Derventi je protekle subote održano deseto seniorsko prvenstvo BiH u taekwondou. Peti put zaredom, u konkurenciji od 100 natjecatelja iz 25 klubova, titulu ekipnog državnog prvaka ponijeli su članovi Hrvatskog taekwondo kluba Hvojnica iz Fojnice. Druga je bila ekipa iz sarajevskog Novog Grada, dok je treće mjesto pripalo klubu Korya iz Tomislavgrada. Fojnički taekwondoisti bili su najbolji i u kategoriji seniora dok je pobjedu među seniorkama odnio klub Magone iz Livna.

Najbolji borac prvenstva je Nikola Oroz, također iz Hrvatskog taekwondo kluba Hvojnica, dok je titulu najbolje seniorke ponijela Meldina Ugarak, iz kluba A. Zejd...

Liga mladih košarkaša SBK/KSB 2011/2012: 14. kolo
Kasum Asef - Utorak, 27.03.2012, 07:56
Klikni za više fotografijaKK "Star"
Rezultate 14. kola i poredak na tablici Lige mladih košarkaša SBK/KSB u sezoni 2011/2012 u okviru Kantonalnog košarkaškog saveza SBK/KSB pogledajte ovdje.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Fojnica
Mahira Akšamović - Petak, 23.03.2012, 10:34
Klikni za više fotografijaSvečana sjednica OV
Svečana sjednica Općinskog vijeća Fojnica, upriličena povodom obilježavanja 18. marta/ožujka-Dana općine Fojnica, održana je u ponedjeljak, 19. marta 2012. godine. Sjednici su prisustvovali zvaničnici iz političkog, društvenog i javnog života općine Fojnica, kao i poslovni saradnici i prijatelji Fojnice.

Svečana sjednica je počela himnom Bosne i Hercegovine, nakon čega se prisutnima obratio predsjedavajući Općinskog vijeća Fojnica, Vinko Protuđer i načelnik Općine Fojnica, Salkan Merdžanić. Želju da pozdrave prisutne i da im se obrate izrazili su i premijer SBK, Tahir Lendo, načelnik Općine Busovača, Asim Mekić i načelnik Općine Kiseljak, Mladen Mišurić-Ramljak.

pretraga novosti :: arhiva novosti