Nova verzija sajta
Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Općina Fojnica - Srijeda, 29.02.2012, 11:21
Salkan Merdžanić, načelnik Općine Fojnica

Svim građanima općine Fojnica, Srednjobosanskog kantona i Bosne i Hercegovine
iskrene čestitke povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Salkan Merdžanić, načelnik Općine Fojnica
Salkan Merdžanić
Načelnik općine Fojnica
Fojnica nature fest
Hazim Čukle - Srijeda, 29.02.2012, 09:03
Klikni za više fotografijaMini sajam zdrave hrane
U organizaciji Sekcije „Eko, etno Fojnica“ pri asocijaciji Organsko BiH u sali hotela „Reumal“ održan je mini sajam izložbeno prodajnog karaktera zdrave hrane pod nazivom „Fojnica nature fest“. Na ovom sajmu zdrave hrane su se predstavili proizvođači, prvenstveno zdrave hrane sa ovog područa. Bili su to štandovi sa ljekobiljem, pčeljnji proizvodi, gastronomska ponuda, rukotvorine i suveniri, sokovi i džemovi, likeri i rakije. Organizatori i proizvođači zdrave hrane i učesnici ovog mini sajma su bili zadovoljni posjetom, a posjetitelji su bili uglavnom gosti „Reumala“ iz Solina u Republici Hrvatskoj, pedesetak penzionera koji se tu nalaze na odmoru i rehabilitaciji u Fojnici.

U Triumphu pjevao i Mirza Šoljanin
Hazim Čukle - Srijeda, 29.02.2012, 08:54
Klikni za više fotografijaMirza Šoljanin
Pretprošlog vikenda je u disko klubu „Triumph“ u Fojnici gostovao Mirza Šoljanin pobjednik trećeg serijala NTV Hajat shoua „Zvijezda možeš biti ti“. Šoljanin je solidno napunio dvoranu diskoteke gdje su brojni mladi uživali u njegovoj interpretaciji pjesama. Goste je Šoljanin zabavljao do jedan sat iza ponoći. Veliki broj mladih Fojnice i okolnih općina su se željeli sa njim i slikati.Finalisti šoua "Zvijezda možeš biti ti" u Triumphu
mir5ad - Ponedjeljak, 27.02.2012, 22:31
Klikni za više fotografijaFojnica
Kraj šoua "Zvijezda možeš biti ti", za neke finaliste ustvari označio je tek početak njihove karijere. Većina ih se snalazi, bira nove pjesme, ali i redovno nastupa. Šaćir Ameti, Enes Merdović i Edin Džigal krenuli su praviti mini turneju po BiH, a među prvim gradovima bila je Fojnica, tj. diskoteka "Triumph", gdje su napravili odličnu žurku pjevajući najveće hitove svojih starijih i iskusnijih kolega.

Tradicionalno takmičenje u spravljanju kotlića na Poljani
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 27.02.2012, 13:47
Klikni za više fotografijaPoljana
Po prelijepom sunčanom vremenu prvog dana proteklog vikenda je u organizaciji RC „Brusnica“ koji se nalazi u Sportsko rekreacijskom centru „Poljana“ iznad Fojnice održano tradicionalno takmičenje u spravljanju kotlića (gulaša) i ocjenjivanje rakije kruške.

Po propozicijama takmičenja u kotlić se stavlja isključivo samo crveno meso. Svaka ekipa sa sobom nosi posuđe i dodatke koji se stavljaju u kotlić, koje čuvaju kao tajnu, a ogrijev je obezbjeđen od strane organizatora. Ocjenjuje se ukus, gustoća, boja i kvalitet komada mesa. Žiri se birao po jedan predstavnik iz svake ekipe učesnika takmičenja. Predsjednik je bio Pero Miletić a članovi: Marko Stoimilović, Marko Jurišić, Zeba Vlatko i Davor Glavočević...

Liga mladih košarkaša SBK/KSB 2011/2012: 10. kolo
Kasum Asef - Ponedjeljak, 27.02.2012, 13:38
Klikni za više fotografijaKK "Star"
Rezultate 10. kola i poredak na tablici Lige mladih košarkaša SBK/KSB u sezoni 2011/2012 u okviru Kantonalnog košarkaškog saveza SBK/KSB pogledajte ovdje.

Radovi na stručnom postavu muzejskih eksponata u Muzeju Franjevačkog samostana
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 27.02.2012, 13:33
Klikni za više fotografijaFranjevački samostan
Kako smo već pisali Muzej Franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici će bit zatvoren za posjetitelje do polovine mjeseca juna ove godine. Po riječima gvardijana samostana fra Nikice Vujice radi se o stručnom postavu muzejskih eksponata u prizemlju zgrade. Izvođači radova su djelatnici Zemaljskog muzeja BiH. Ovaj projekat finansira Vlada Republike Hrvatske sa 31 000 KM i Federalno ministarstvo za kulturu i sport sa 20 000 KM što daje ukupnu vrijednost projekta od 51 000 KM.

Konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca/branitelja koji su akademske 2011/2012 godine upisali prvu godinu studija
Nevres Jemendžić - Ponedjeljak, 27.02.2012, 13:24
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton / Kanton Središnja Bosna
Kantonalna uprava za pitanja boraca i invalida Odbrambeno-oslobodilačkog rata
Kantonalna uprava za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata
Travnik

Na osnovu člana 18 Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Kantonalne uprave za pitanja boraca i invalida Odbrambeno-oslobodilačkog rata/Kantonalne uprave za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata, direktor Kantonalne uprave za pitanja boraca i invalida Odbrambeno-oslobodilačkog rata donosi:

Konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca/branitelja koji su akademske 2011/2012 godine upisali prvu godinu studija


Ovdje možete preuzeti zahtjev i izjavu koje je potrebno popuniti...

Prijem studenata u Kabinetu načelnika
Mahira Akšamović - Ponedjeljak, 27.02.2012, 08:55
Klikni za više fotografijaKabinet načelnika
U petak je u Kabinetu načelnika Općine Fojnica upriličeno potpisivanje ugovora o stipendiranju za 10 redovnih studenata naše općine. Općina Fojnica je ove godine iz Budžeta izdvojila 10.000 KM za stipendije u akademskoj 2011/2012. godini, a studenti koji su potpisali ugovore svoju stipendiju će dobiti u 10 jednakih rata u iznosu od po 100 KM. Potpisivanju ugovora prisustvovali su načelnik Općine Fojnica, Salkan Merdžanić i članovi Komisije za dodjelu stipendija studentima općine Fojnica, Ahmed Polutan i Snežana Rajić. Načelnik je pohvalio studente i njihov trud i učenje, navodeći da su oni prvi studenti kojima je Općina dodijelila stipendije. Do sada je davana mogućnost studentima da poslije završenog studija volontiraju u Općini te tako steknu uslove za polaganje javnog ispita i prijavu na konkurse. Takođe je istakao da se nada da će im ova sredstva, iako se ne radi o velikom iznosu, pomoći u troškovima studija, te da će svojim učenjem i radom zaslužiti stipendije i iduće godine. Kao znak pažnje studentima je uručio i male poklone. Našim studentima želimo puno sreće u budućem školovanju i da u što skorije vrijeme dobiju akademske titule.

pretraga novosti :: arhiva novosti