Nova verzija sajta
Sa okruglo devedeset godina na rehabilitaciji u Reumalu
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 30.01.2012, 13:01
Pročitano 181 puta
Klikni za više fotografijaSalko i Rasim
U hotel „Reumal“ u Fojnici dolaze gosti svih uzrasta iz svih krajeva BiH, iz evropskih zemalja i dalje u potrazi za zdravljem, na odmor i rehabilitaciju. Nisu rijetkost gosti u dubokoj starosnoj dobi u osmoj, devetoj ili desetoj deceniji svog života. U kabinetu za manuelnu masažu smo na poziv terapeuta Remzije Zahirović i Elmira Ibreljića zatekli dva veoma zanimljiva gosta 90 godišnjeg hadži Salku Buču i 71 godišnjeg Rasima Dedovića iz Sarajeva. Remzija i Elmir su nam kazali da odavno nisu vidjeli i imali vedrije i veselije pacijente, uredni, čisti i uvijek spremni za šalu.

Salko Bučo nam je kazao da je u penziji, da je radio na više mjesta i dodaje: „Ovdje na rehabilitaciju u „Reumal“ dolazim preko dvadeset godina i dobro se oporavim. Od prije petnaestak godina sa mnom dolazi i moj prijatelj Rasim Dedović koji mi je i pratilac. Imam dva sina i dvije snahe, četvero unučadi i šestoro praunučadi. Supruga mi rahmetli Ajša umrla je klanjajući namaz, jednoj unuci sam dao ime Ajša po njoj. Malo me bole leđa, ovdje me remontuju i opet bude dobro. Čujem i vidim dobro, malo je teže sam hodati, ali život je takav“, za Fojnica online kaže hadži Salko Bučo.

Pratilac mu je Rasim Dedović , veseljak i dobar čovjek, kazuje nam u šali: „Obukao sam odjelo za fotografisanje i namjeravam se ženiti, ali samo ozbiljne ponude, jer živim sam. Radio sam neke poslove sa Salkinim sinom Nedžadom u Kazanđiluku u Sarajevu, sa njim se sprijateljio i evo petnaest godina sam mu babi kao pratilac. Kad on ide u banje u Fojnicu ili bilo gdje ja ga pratim, da mu malo pomognem i da mu pravim društvo“, kazao nam je Rasim.

pretraga novosti :: arhiva novosti