Nova verzija sajta
Predstavljamo maturante Fojnice – Farmaceutski tehničari
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 19.12.2011, 08:25
Klikni za više fotografijaFarmaceutski tehničari
Četvrti 9 razred farmaceutski tehničari SMŠ “Zija Dizdarević“ Fojnica pohađa 23 učenika. To su: Haša Berbić, Zerina Durić, Amra Hurem, Ajdin Huzbašić, Mediha Ibreljić, Azra Isović, Rasema Isović, Elma Karahmet, Berina Klisura, Adnan Memija, Amela Memija, Alem Merdžanić, Amina Mešanović, Irma Mukača, Almedina Orman, Almina Ramić, Selma Ramić,Amela Salčinović, Adna Smajić, Belmin Softić, Armin Varka, Armin Zahirović,Amra Zuka.Sa profesoricom Džemilom Tutnjević. Razrednik im je Nail Hajdarpašić.Predstavljamo maturante Fojnice – Kuhari
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 19.12.2011, 08:18
Klikni za više fotografijaKuhari
Treći 6 razred zanimanje kuhar SMŠ “Zija Dizdarević“ pohađa 13 učenika a to su: Fatima Ahmeljić, Abdulkerim Bukvić, Nedžada Bukvić, Maida Bureković, Amela Drinić, Armin Fejzić, Nihad Karasalihović, Refija Klisura, Amra Mujin, Amra Omerčević, Sanela Smajić, Sabira Sulejmanović, Kenan Buljina. Razrednik je prof. Nela Mušanović.Osmi tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '11 - Finale
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Subota, 17.12.2011, 15:14
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaVečeras ćemo dobiti pobjednika 8. Tradicionalnog malonogometnog Božićnog turnira "Fojnica 2011".

U 17:00 pioniri NK "Katarine" će odmjeriti snage sa pionirima NK "Bilalovca". Nakon toga, u 18:30 je na rasporedu utakmica za treće mjesto u kojoj će snage odmjeriti Sofić doo Konjic i NK Bilalovac. U finalnoj utakmici u 20:00 zasluženo će se sastati momčadi koje su najviše pokazale na ovogodišnjem izdanju turnira, a to su Inoma Kiseljak i MDA Sarajevo.

Najbolje momčadi i pojedince će nagraditi i turnir zatvoriti:

- Pomoćnik ministra za sport i kulturu gosp. Zoran Matošević (izaslanik ministra gosp. Joze Jurine)
- član Izvršnog odbora NS SBK/KSB gosp. Nikola Bilić (izaslanik predsjednika Saveza gosp. Ante Bilješka)
- predsjednik Skupštine SBK/KSB gosp. Josip Kvasina
- predsjednik Udruženja za sport i rekreaciju "Katarina" Fojnica gosp. Josip Puljić

Rezultati polufinalnih utakmica od sinoć:

NK Bilalovac - MDA Sarajevo 1:9
Inoma Kiseljak - Sofić doo Konjic 5:2

Osmi tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '11 - Polufinale
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Petak, 16.12.2011, 09:53
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaOstala su još dva dana do kraja 8. Tradicionalnog malonogometnog Božićnog turnira "Fojnica 2011". Jučerašnjim pobjedama MDA Sarajevo - Limogradnja Kreševo 5:1 i Sofić doo Konjic - Šumašped 6:4 formirana su dva polufinalna para za večeras. U 19:45 sastaju se MDA Sarajevo - NK Bilalovac, a u 20:45 Sofić doo Konjic - Inoma Kiseljak. Poraženi će u subotu igrati za treće mjesto u 18:30, dok je finalna utakmica predviđena u 20:00 sati.

Također, sinoć je odigrana prva povijesna utakmica pionira, selekcija U14 između NK Katarina Fojnica i FK Fojnica. Pred početak utakmice svojim kolegama iz FK Fojnica igrači Katarine su uručili prigodne Božićne paketiće uz želju da iduće godine što bolje napreduju u nogometu i postignu što bolje rezultate na terenu. Rezultat je na kraju bio 5:6 za FK Fojnica a potrebno je istaći kako je četvrtfinalne utakmice i ovu utakmicu nogometnih nada dva kluba iz Fojnice posmatrao veliki broj gledatelja te je za polufinale i finale očekivati prepunu dvoranu.

Halid Bešlić posjetio Zavod "Drin"
Hazim Čukle - Petak, 16.12.2011, 09:50
Klikni za više fotografijaHalid posjetio "Drin"
Početkom ove sedmice u večernjim satima Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" Fojnica je sa prijateljima posjetio legenda narodne muzike Halid Bešlić. Sa domaćinima Murisom Salčinovićem i Adisom Ramićem su obišli odjeljenja zavoda na kojima su smješteni korisnici zavoda. Halid Bešlić je nakon posjete kazao da će uraditi nešto da se pomogne ovoj ustanovi, bilo da to bude koncert ili neka druga donacija.Prokresivanje, uređenje i markiranje planinarske staze Fojnica - Gornji Vakuf - Uskoplje
Hazim Čukle - Petak, 16.12.2011, 09:43
Klikni za više fotografijaČlanovi PD "Vranica"
Članovi Planinarskog društva “Vranica“ Fojnica pored planinarskih tura i izleta rade i akcijaški na prokresivanju, uređenju, čiščenju i markiranju planinarskih staza na području općine Fojnica. Tako je bilo i proteklog vikenda, u trodnevnoj akciji najaktivnijih planinara Fojnice , kada su radili na prokresivanju, uređenju i markiranju jedne od najatraktivnijih i najstarijih planinarskih staza na planini Vranici. Od predsjednika PD “Vranica“ Eduarda Slađe Jukića smo saznali da su ovu stazu nekada koristili stanovnici Fojnice i Gornjeg Vakufa - Uskoplja u svakodnevnom komuniciranju.

„Ova staza počinje sa lokaliteta Tovarište u MZ Prokos općina Fojnica oštrim usponom do sela Mujakovići a potom preko poznatog lokaliteta Panje i vrha grebena Stražice do Prokoškog jezera. Kako je već poznato ovaj dio staze nekontrolisanom sječom šume „Šumarije“ Fojnica i probijanjem brojnih traktorskih puteva je došlo je uništavanja, zaprečivanja i onesposobljavanja ove staze koja se nekoliko godina nije ni koristila iz tih razloga. Dogovorili smo sa „Šumarijom“ Fojnica da uradimo prokresivanje, uređenje i markiranje te staze. To smo radili tri dana a posebno su se istakli sa iskusnim radom sa motornom pilom Nihad Orman Kole koji je motornom pilom prokresivao stazu cijelom dužinom a pomogli su mu: Safet Merdžanić, Dejan Iviš, Enver Turko, Damir Iličić, Senad Karahmet i Haris Nalčo“, za Fojnica online je kazao predsjednik Eduard Slađo Jukić.

Predstavljamo maturante Fojnice – Autoelektričari
Hazim Čukle - Petak, 16.12.2011, 09:33
Klikni za više fotografijaAutoelektričari
Prvu generaciju učenika zanimanje autoelektričar u SMŠ “Zija Dizdarević“ Fojnica učenici III4 razreda pohađaju: Almin Akšamović, Halid Durić, Elvedin Bunić, Haris Merdžanić, Emir Pašić, Edin Hasanhodžić, Arnes Neradin, Ermelin Neradin, Mirhet Klisura, Dženan Klisura, Adnan Ramić, Amar Zečević, Adnan Bajrić, Dženis Hodžić, Tarik Fazlinhodžić i Dževad Mujić. Razrednik je prof. Hruste Biščević.Plast sijena uz elektro stub
Hazim Čukle - Petak, 16.12.2011, 09:25
Klikni za više fotografijaPlast sijena
Nekoliko stotina metara iznad naselja Smajlovići u općini Fojnica na lokalitetu Rajetića na jednoj njivi smo okom kamere snimili plast (stog) sijena koji je sadjeven uz drveni eletro stub. Čovjek se snašao i drveni stub mu dobro došao da bude kao stožina. Ime dovitljivog vlasnika sijena nam je nepoznato.Osmi tradicionalni malonogometni Božićni turnir Fojnica '11 - Četvrtfinale
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Četvrtak, 15.12.2011, 10:57
Udruženje za sport i rekreaciju Katarina FojnicaSinoć su odigrane dvije četvrtfinalne utakmice 8. Tradicionalnog malonogometnog Božićnog turnira - Fojnica 2011. Poznate su dvije momčadi koje su se plasirale u polufinale a to su "NK Bilalovac" i "Inoma" Kiseljak.

Večeras (četvrtak) su na rasporedu preostale dvije utakmice četvrtine finala. U 19:30 igraju "MDA" Sarajevo - "Limogradnja" Kreševo a u 21:30 "Sofić doo" Konjic - "Šumašped" Fojnica.

Između te dvije utakmice, nastupit će pioniri U14 u utakmici NK "Katarina" Fojnica - FK "Fojnica"...

Identifikacija korisnika boračko-invalidske zaštite
Nevres Jemendžić - Srijeda, 14.12.2011, 07:39
Općina FojnicaObavještavaju se korisnici boračko-invalidske zaštite: porodice poginulih boraca-šehida, ratni vojni invalidi i nosioci najviših ratnih odlikovanja/priznanja općine Fojnica da su dužni javiti se u Općinu Fojnica, na Info pult boračko-invalidske zaštite, radi vršenja identifikacije.

Za potrebe identifikacije korisnik je dužan pokazati ličnu kartu.

Korisnici koji borave van područja općine Fojnica obavezni su svakih 6 mjeseci dostavljati ovoj Službi ovjerenu izjavu o izvršenoj identifikaciji od strane nadležnog općinskog organa općine u kojoj žive.

Za korisnike koji borave u inostranstvu obaveza je da svakih 6 mjeseci dostave Izjavu o svojoj identifikaciji...

pretraga novosti :: arhiva novosti