Nova verzija sajta
Čestit Božić i sretna nova 2012. godina
Fojnica online redakcija - Petak, 23.12.2011, 14:30
Klikni za više fotografijaFojnicaČestit Božić i sretna Nova godina!Usvojen budžet Općine Fojnica za 2012. godinu
Mahira Akšamović - Petak, 23.12.2011, 08:43
Općinsko vijeće FojnicaSjednica OV Fojnica
U četvrtak, 22.12.2011. godine, u sali 1 Općine Fojnica, sa početkom u 9,00 sati održana je 27. sjednica Općinskog vijeća Fojnica. Sjednici je prisustvovalo 17 vijećnika Općinskog vijeća Fojnica, Načelnik općine Salkan Merdžanić, pomočnik načelnika Šemsudin Fišević, i Nusreta Topalović ispred Službe za privredu, stambeno-komunalne poslove, finansije i budžet. Sjednicom je predsjedavao Vinko Protuđer, predsjedavajući Općinskog vijeća Fojnica. Na dnevnom redu bilo je pet tačaka, a usvojene su:

• Izvod iz zapisnika sa 26. sjednice Općinskog vijeća Fojnica,
• Budžet/proračun Općine Fojnica za period 01.01.-31.12.2012. godine,
• Odluka o izvršavanju budžeta/proračuna za period 01.01.-31.12.2012. godine,
• Budžetski/proračunski kalendar Općine Fojnica za 2012. godinu.

Škola dobila video nadzor i razglas
Hazim Čukle - Petak, 23.12.2011, 08:38
Klikni za više fotografijaMerima Sijarić
Zgrada OŠ “Muhsin Rizvić“ Fojnica u kojoj su smještene OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Gojevići Fojnica i SMŠ „Zija Dizdarević“ Fojnica postoji već 33 godine. Od ruševnog objekta u proteklih nekoliko godina od sredstava donacija se krenulo u obnovu komplet školske zgrade. Urađen je krov, fasada i unutrašnji radovi školske zgrade. Kako nam je kazala direktorica SMŠ „Zija Dizdarević“ Fojnica prof. Merima Sijarić ovih dana je urađen video nadzor škole i školski razglas koje je finansiralo Ministarstvo obrazovanja SBK.

„Aplicirali smo Ministarstvu obrazovanja SBK za dodatna ulaganja na školskom objektu naše škole. Dobili smo 15 000 KM i od toga smo uradili video nadzor i rasvjetu oko školske zgrade. Video nadzorom je pokrivena unutrašnjost i spoljašnost objekta kao i protuprovalni i protupožarni sistem školskog objekta. Objekat je obezbjeđen 24 sata dnevno i uvezan u Centar za dojavljivanje. Aplicirali smo ponovo za izradu školskog razglasa i dobili smo od Ministarstva obrazovanja SBK 6 000 KM te je urađen školski razglas. Po prvi put u historiji svog postojanja u 33 godine od kako je sagrađena školska zgrada ima svoj video nadzor, školski razglas, protupožarni i protuprovalni sistem. Sada je to jedna od najsavremenijih školskih zgrada u SBK. Radimo dalje na tehničkoj opremljenosti školske zgrade, namjšetaja i učila“, za Fojnica online je kazala direktorica škole prof. Merima Sijarić.

Općinska liga u malom nogometu "Fojnička budućnost" - 8. kolo
Mirsad Topalović - Petak, 23.12.2011, 08:26
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu
Fojnica 2011Rezultati 8. kola i raspored 9. kola Općinske lige za djecu "Fojnička budućnost"
koje se igra u OŠ "Muhsin Rizvić" u srijedu, 04.01.2012
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Ukrašavanje grada za blagdane
Hazim Čukle - Srijeda, 21.12.2011, 09:41
Klikni za više fotografijaFojnica
Kako se približavaju praznici veliki katolički blagdan Božić i Nova godina ulice Fojnice su okićene lampinjonima, kuće, dvorišta i terase također. Okom kamere smo snimilo dvije velike okićene novogodišnje jelke na raskrsnici ispred zgrade Općine Fojnica i ispred hotela „Stari grad“ Fojnica“ što daje lijepu sliku grada.
Reumal skoro popunjen za novogodišnje praznike
Hazim Čukle - Srijeda, 21.12.2011, 09:28
Klikni za više fotografijaRasim Sijarić
Iako smo na polovini mjeseca decembra, posljednjeg mjeseca u ovoj godini iz kojeg ispraćamo tekuću godinu i dočekujemo novu 2012. godinu po običaju kao i svake godine hotel “Reumal“ Fojnica već ima veoma dobru popunjenost. Biće to krajnja destinacija brojnih gostiju koji godinama tu dolaze kako bi proslavili novogodišnje praznike a dolaze iz svih dijelova BiH kao i iz zemalja Evrope pa čak i iz Amerike i Australije. Da je to tako potvrdio nam je Rasim Sijarić direktor smještaja i prodaje i ugostiteljskog sektora hotela „Reumal“ u Fojnici.

„Evo na polovici smo decembra, kod nas tradicionalno su većinom stalni gosti i popunjenost je koju smo očekivali a ona je skoro 90% naših kapaciteta. Što je to tako razloga ima više. Trodnevni novogodišnji aranžman kod nas, to znači 3 dana i dvije noći košta 290 KM po osobi, ko uplati avans dobija još jedan dan gratis. Uz bogatu trpezu, domaće kuhinje i fojničkih specijaliteta tu je i bogat muzičko zabavni program. Goste će zabavljati bend „Sejo i Hamza“ Sejo Ekić i Hamza Alković, kao i mlada interpretatorka Anida Idrizović učesnica shoua „Zvijezda možeš biti ti“ NTV Hayat a voditeljica je Mirza Vranj novinarka NTV Hayat"...

Doček Nove godine u RC "Brusnica" na Poljani
RC «Brusnica» - Srijeda, 21.12.2011, 08:55
Klikni za više fotografijaSki centar "Poljana"
Doček Nove godine 2012. na planini već je tema razgovora među brojnim poklonicima posebnog ugođaja i dobrog provoda. Smještajni kapaciteti u našem hotelu skoro su popunjeni. Ostao je slobodan još jedan apartman. Puni pansion je 75 KM uz 50 KM nadoplate za svečanu novogodišnju večeru i muziku uživo. Popust za djecu je uobičajeni. Djeca do 5 godina imaju besplatan puni pansion a djeca od 5 do 12 godina 50 posto popusta.

No, u ponudi je i uvijek atraktivna restoranska ponuda. Cijena svečane večere uz muziku uživo i gratis jedno piće iznosi veoma prihvatljivih 60 KM. Za organizirane skupine od najmanje četiri osobe dopušteno je unošenje vlastite hrane i pića u naš restoran, s tim da se mjesto za stolom plaća 30 KM. Zabavni program u našem restoranu trajat će od 20.00 do 04.00 sati! Nastupa Brusnica Show Band. Za rezervaciju mjesta nazvati broj recepcije 030/630-200.

Za one koji nisu na vrijeme rezervirali smještaj u našem hotelu a žele Novu godinu dočekati na planini Vranici, odnosno u našem Centru ipak postoji rješenje, smještaj u nekoj od obližnjih vikendica.

Uklanjanje snijega sa pločnika, posipanje pločnika i pristupnih puteva
Nevres Jemendžić - Srijeda, 21.12.2011, 08:31
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton Središnja Bosna/Srednjobosanski kanton
Općina Fojnica
Služba za gospodarstvo, financije, proračun i inspekcije

Broj: 03-23-1261/11
Fojnica, 10.12.2011.

Obavještavaju se sva pravna i fizička lica sa područja općine Fojnica da uklanjanje snijega sa pločnika, posipanje pločnika i pristupnih puteva ispred stambenih zgrada i stanova vrše vlasnici i korisnici stanova kao i vlasnici/korisnici poslovnih prostora (Član 41. Odluke o komunalnoj čistoći (»Službene novine općine Fojnica», broj: 01-23-360/1, od 28.05.2001. godine)

Uklonjeni snijeg sa pločnika i drugih javnih površina sakuplja se ugomile na ivici kolovoza, tako da se ne zatrpavaju slivnici, oluci i šahtovi.

Zabranjeno je iznositi snijeg iz dvorišta na kolovoze i pločnike (član 48. „Odluka o komunalnoj čistoći“).

Novčanom kaznom od 500 KM do 2.000 kaznit će se za prekršaj poduzeće ili drugo pravno lice i imalac radnje izdavanjem prekršajnog naloga, ako postupa suprotno odredbi člana 48. „Odluke o komunalnoj čistoći“ odnosno svi oni koji se ne budu pridržavali gore navedenog.

Komunalni inspektor
Inspektor okoliša
Alen Cvjetković


Akcioni plan jednakosti i ravnopravnosti spolova općine Fojnica
Dženana Mukača - Utorak, 20.12.2011, 12:56
Općina FojnicaOpćina Fojnica je 28.7.2011. godine sa Projektom Upravne Odgovornosti (GAP) potpisala Obim posla u kojem je jedna od stavki formiranje Komisije za ravnopravnost spolova i izrada Akcionog plana. Načelnik općine, Salkan Merdžanić je u saradnji sa Službenikom za mlade općine Fojnica, Nevresom Jemendžićem, kao koordinatorom, imenovao Komisiju u sastavu: Dženana Mukača, predsjednica; Alen Cvjetković, predstavnik Općine; Sanela Ramić, članica; Marija Kalem, članica i Rasim Tutnjević, član.

Članice i članovi komisije i radne grupe za ravnoperavnost spolova su u prethodnim mjesecima, a naročito u toku mjeseca decembra, zajedno sa predstavnikom GAP-a (Projekta Upravne Odgovornosti) gospodinom Admirom Vranićem, radili na izradi Akcionog plana jednakosti i ravnopravnosti spolova na nivou općine Fojnice za perid 2012. - 2014.

Radna grupa odlučila je da u Akcioni plan unese sedam projekata i aktivnosti. Projekte će implementirati općina Fojnica u saradnji sa GAP-om, Gender centrom F BiH, NVO i udruženjima žena.

Akcioni plan jednakosti i ravnopravnosti spolova općine Fojnica možete pogledati i preuzeti ovdje (PDF, 381 KB).

Javni poziv za predlaganje dobitnika Javnih priznanja u 2011. godini
Snežana Rajić - Utorak, 20.12.2011, 12:40
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton Središnja Bosna/Srednjobosanski kanton
Općina Fojnica
Općinsko vijeće
Komisija za dodjelu priznanja Općine Fojnica

Temeljem članka/člana 16. Odluke o javnim priznanjima Općine Fojnica („Službene novine Općine Fojnica“, broj: 6/11) i Odluke o raspisivanju javnog poziva za predlaganje dobitnika Javnih priznanja u 2011. godini, broj: 01-05-1627-3/11 od 13.12.2011. godine, povjerenstvo/komisija za dodjelu priznanja Općine Fojnica, Općinskog vijeća Fojnica raspisuje

Javni poziv
za predlaganje dobitnika Javnih priznanja u 2011. godini
u povodu obilježavanja 18. ožujka/marta - Dana općine Fojnica


1. Nagrada Općine za životno djelo
2. Zlatna plaketa Općine Fojnica
3. Srebrna plaketa Općine Fojnica
4. Počasni građanin Općine Fojnica

Javni poziv je otvoren do 20.01.2012. godine....

pretraga novosti :: arhiva novosti