Nova verzija sajta
Sedmi memorijal "Gerd Wagner" - Pobjednik turnira ekipa NK "Kreševo"
Hazim Čukle - Utorak, 04.10.2011, 08:20
Pročitano 186 puta
Klikni za više fotografijaEkipe finalisti
U sportskoj dvorani u Fojnici je tokom vikenda u organizaciji Škole nogometa „Trgotank“ Fojnica odigran tradicionalni sedmi po redu malonogometni memorijalni turnir „Gerd Wagner“. Na ovom memorijalnom malonogometnom turniru je učestvovalo preko stotinu nogometaša pjetlića i juniora u šest ekipa, a to su: ŠN “Trgotank“ Fojnica, FK “Željezničar“ Sarajevo, ŠF “Yang Boys“ Sarajevo, ŠF “Ilijaš“ Ilijaš, ŠF “Osmice“ Breza i NK „Kreševo“ iz Kreševa.

Pred finalnu utakmicu sastale su se ekipe pobjednik proljetnog prvenstva malonogometne Općinske lige Fojnice ekipa „Gojevići“ i „Lužine“ a pobijedio je prvak proljetnog dijela Općinske lige Fojnica ekipa „Gojevići“ Fojnica rezultatom 4:2. U finalnoj utakmici memorijala sastale su se ekipe NK „Kreševo“ i FK “Željezničar“. Pobijedila je ekipa iz Kreševa rezultatom 6:3 i tako su postali pobjednici Sedmog malonogometnog memorijala „Gerd Wagner“ Fojnica. Drugo mjesto je pripalo ekipi “Željezničar“ Sarajevo i treće mjesto ekipi domaćina ŠN “Trgotank“ Fojnica.

Najbolji strijelac memorijala je Josip Bilić sa 11 golova iz pobjedničke ekipe, najbolji igrač je Adem Kršić ŠN “Trgotank“, najbolji golman Džan Šljivo „Željezničar, najmlađi igrač Asmir Orman „Trgotank“i najperspektivniji igrač je Bruno Cigelj „Kreševo“. Pobjednicima i najboljim pojedincima su pripale vrijedne nagrade pehari, diplome i sportska oprema, koje je obezbjedio domaćin direktor ŠF “Trgotank“ Fojnica Vjekoslav Bošnjak a direktor galerije „Central“ Fojnica Mensur Tulumović je pobjedničku ekipu NK “Kreševo“ iz Kreševa počastio večerom i pićem u „Centralu“ Fojnica. Lider ŠN “Trgotank“ Fojnica Adnan Koljši kao domaćin zahvalio je svim učesnicima memorijala na fer i korektnom nadmetanju, kao i sponzorima, dodavši da je turnir protekao u najboljem redu i da je njihov moto druženje, upoznavanje, respect i radost svakog djeteta.

pretraga novosti :: arhiva novosti