Nova verzija sajta
Fojničani treći ekipno a Osman Traljo pojedinačno najbolji tavlaš
Hazim Čukle - Utorak, 27.09.2011, 08:42
Pročitano 212 puta
Klikni za više fotografijaFojnički tavlaši
Nedavno je u hotelu „Saraj“ u Sarajevu u organizaciji Tavla Saveza BiH i Tavla kluba „Vratnik“ Sarajevo održano trinaesto tradicionalno Ekipno prvenstvo BiH u tavli. Na ovom ekipnom prvenstvu koje se igralo dva dana nastupilo je 15 tavla ekipa sa po sedam tavla igrača i tri rezerve.

Iz Fojnice je nastupila ekipa TK “Dževad Salčinović - Šajna“ koja je osvojila treće mjesto a najbolji igrač prvenstva je Osman Traljo iz TK “Dževad Salčinović – Šajna“ Fojnica.

Prvenstvo se igralo u dvije grupe po Bergerovom sistemu gdje su četiri najbolje plasirane ekipe iz obje grupe se kvalifikovale u finalni dio takmičenja. U finalnom takmićenju igralo se po „knock out“ sistemu, odnosno na ispadanje. Glavni sudija je bio Salko Lakišić. Pobjednik trinaestog Ekipnog prvenstava BiH u tavli je ekipa TK “Zar“ Sarajevo, drugo mjesto TK “Jablanica“ Jablanica i treće mjesto TK “ Dževad Salčinović - Šajna“ Fojnica. Pobjednici su dobili vrijedne nagrade pehare, medalje i diplome. Fojničan Osman Traljo je opet bio dominantan i najbolji igrač prvenstva sa jedanaest pobjeda. Traljo je prije četiri godine bio i evropski prvak u tavli u Zagrebu u Hrvatskoj a inače je predsjednik TK “Dževad Salčinović - Šajna“ Fojnica.

pretraga novosti :: arhiva novosti