Nova verzija sajta
Uručeno devet ključeva obnovljenih domova povratnika u Fojnicu
Hazim Čukle - Srijeda, 21.09.2011, 09:15
Pročitano 178 puta
Klikni za više fotografijaUručivanje ključeva
U utorak protekle sedmice u sali Općine Fojnica upriličeno je uručivanje devet ključeva povratničkim porodicama za devet obnovljenih njihovih ratom porušenih stambenih objekata koji su obnovljeni u okviru projekta „Zajednički povratak Z 09“ koje je finansiralo Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica BiH. Svečanom činu uručivanja ključeva korisnicima ovog projekta su prisustvovali pored devet povratnika vlasnika tih objekata i predstavnik Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica BiH Ivica Kovačević, predstavnik općine Fojnica Pomoćnik načelnika za privredu i finansije Munib Behrić, predstavnik firme „Seta inžinjering“ Zavidovići i predstavnik firme „AGD biro“ Fojnica koja je bila nadzorni organ, građevinski inženjer Mustafa Kučuk.

Od predstavnika Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica BiH Ivice Kovačevića smo saznali da su uručeni ključevi za devet korisnika projekta obnove ratom oštećenih kuća na području općine Fojnica. „Vrijednost projekta je oko 200 hiljada KM. Sredstva je osigurala državna Komisija za izbjeglice i raseljene osobe BiH. Ovo je jedan od projekata koje kontinuirano realizujemo u protekle četiri godine. Prije ovog smo obnovili deset stambenih objekata, izvršili rekonstrukciju pet lokalnih puteva i pomogli Franjevačkom samostanu u Fojnici. Za te projekte je izdvojeno oko 650 hiljada KM. Prema našoj evidenciji na području općine Fojnica imamo potrebu da obnovimo još oko 252 stambena objekta povratnika“, za Fojnica online je kazao Ivica Kovačević.

Ključeve obnovljenih stambenih objekata su dobili povratnici: Luka Banović, Paškal Vicić, Ivica Taraba, Predrag Rajić, Ana Glavočević, Niko Lijak, Anto Remić, Zoran Ubović i Kata Cvjetković. Jeda od povratnika koji je dobio ključ obnovljene kuće je i Ivica Taraba koji je kratko kazao da je presretan povratkom na svoje kao i njegova porodica. Imamo još malo radova ali i to ćemo uskoro uraditi“, rekao je za Fojnica online sretni povratnik Ivica Taraba.

pretraga novosti :: arhiva novosti