Nova verzija sajta
Općinska liga u malom nogometu za djecu "Fojnička budućnost"
Hazim Čukle - Petak, 30.09.2011, 21:59
Klikni za više informacijaOpćinska liga u malom nogometu za djecu
"Fojnička budućnost"Obavijest o početku rada Općinske lige u malom nogometu za djecu "Fojnička budućnost"
Obavještavaju se dječaci uzrasta od 7 do 14 godina da Škola nogometa "Trgotank" Fojnica i MZ Fojnica organizuju Općinsku ligu u malom nogometu za djecu za sve mjesne zajednice pod nazivom "Fojnička budućnost".
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Planinarski uspon na Orjen
Planinarsko društvo «Vranica» Fojnica - Petak, 30.09.2011, 21:49
Klikni za više informacijaPlaninarsko društvo
"Vranica" Fojnica
u suradnji sa Planinarskim društvom
"Bitovnja" Kreševo

Poziva
svoje članove i simpatizere na
Planinarski uspon na Orjen
u subotu i nedjelju, 08.-09.10.2011
(Više informacija na plakatu, kliknite ovdje)


Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 30.09.2011, 08:30
Klikni za više fotografijaReprezentacija BiH
Na šestodnevne pripreme u Fojnicu je stigla zlatna generacija reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci. Smješteni su u "Aquareumalu" u Fojnici a pripremaju se pred odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Roterdamu u Holandiji od 7. do 15. oktobra ove godine. Kako nam je kazao selektor naše reprezentacije Mirza Hrustemović: "U Fojnici ćemo obaviti šestodnevne pripreme, a od 2. do 7. oktobra ćemo na poziv Njemačke reprezentacije boraviti u Štutgartu u Njemačkoj na pripremama. Cilj nam je odbrana titule prvaka Evrope u konkurenciji sa ekipama kao što su Rusija, Njemačka, Ukrajina i Hrvatska. Očekujemo žestoku borbu s obzirom da se plasman boduje za odlazak na paraolimpijske igre koje će se održati naredne godine u Engleskoj. Bez obzira što smo se mi kvalifikovali pružiti ćemo i očekujemo jak otpor od ovih reprezentacija. Ako znamo da smo imali dužu pauzu jer je tek prošle nedjelje krenulo prvenstvo naše lige i reprezentaciju treba dovesti na visok nivo u kratkom roku a to nije lako. Kod usluga fizikalnih i stručnih savjeta i saniranje povreda odbojkaša reprezentacija je pod dirigentskom palicom primarijusa dr Damira Jaganjca, prvog čovjeka Kabineta sportske medicine "Reumal"-a koji je 24 sata na usluzi i raspolaganju reprezentativcima"...

Ženska nogometna U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 30.09.2011, 08:23
Klikni za više fotografijaReprezentacija BiH
Nogometna U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine boravila je na pripremama u Fojnici. Bila je smještena u "Aquareumalu" u Fojnici a brojala je 22 nogometašice koje su u Fojnici bile sa stručnim štabom selektorom Ilijom Lucićem i asistentima Sabinom Pehić i Davorom Pekija. Po riječima selektora Lucića 18 nogometašica kadetkinja putuje na kvalifikacioni nogometni turnir za Evropsko prvenstvo u Azerbejđan gdje učestvuju Španjolska, Ukrajina, domaćin i BiH. U Fojnici je reprezentacija boravila od 25. do jučer, 29. septembra kada je otputovala u Azerbejđan.

"Pošto se prvi put ova reprezentacija sastala na pripremama, a imali smo nekoliko kampova i sa ovim Komitetom i novim ljudima dobili smo dobre uvjete za rad. Sve nogometašice su zdrave, atmosfera dobra i svi zadovoljni. Pružiti ćemo i pokazati šta možemo ako se uzme u obzir da BiH ima oko 500 nogometašica a recimo Njemačka milion, to sve govori. Smješteni smo u "Aquareumalu" Fojnica, uvjeti su odlični a treniramo na stadionu SD "Fojnica" u Fojnici", za Fojnica online je kazao selektor Ilija Lucić za vrijeme boravka u Fojnici.

Maturanti iz Sarajeva na izletu u Fojnici
Hazim Čukle - Petak, 30.09.2011, 08:14
Klikni za više fotografijaMaturanti u samostanu
Fojnica je veoma privlačna destinacija kako za odmor i rekreaciju tako i izlete. Lijepo vrijeme posljednjih dana mjeseca septembra su iskoristili maturanti „Tursko – Bosanskog“ koledža u Sarajevu i posjetili Fojnicu. Još jedan razlog posjete Fojnici je i taj što je jedan od dvadesetak maturanata ovog koledža Fojničan Faris Tulumović. Njegove kolege sa profesorom geografije Muamerom Dolovac su najprije imali zajednički ručak u restoranu „Central“ Fojnica čiji je direktor Farisov otac Mensur Tulumović a nakon toga su svi posjetili knjižnicu i muzej Franjevačkog samostana u Fojnici, musafirhanu, kao i kompleks „Reumala“ i „Aquareumala“ u Fojnici. Svi su bili prezadovoljni viđenim i vjerovatno će tako nešto uraditi i ići u posjete ostalim kolegama maturantima iz razreda.

Robert preživio ubod preko šezdeset osova
Hazim Čukle - Petak, 30.09.2011, 08:05
Klikni za više fotografijaRobert sa djedom
Ono što se dogodilo 22 godišnjem Robertu Zdravka Miletiću iz fojničkog naselja Gojevići moglo bi da ide i u rublikku „Vjerovali ili ne“. Roberta je ujelo preko šezdeset osova. Lijepo augustovsko vrijeme nezaposleni Robert Zdravka Miletić je iskoristio za sabiranje ogrijevnog drveta za zimu. Krenuo je da sabira drva u lokalitetu Radava uz riječicu Željeznicu a sa njim je bio i njegov 82 godišnji djed Ivo Miletić koji je u mirovini. Robert nam je ispričao da je bio u šortcu i majici i da kada je prevrnuo jedno drvo na njega onako uznojna navalili su osovi.

„Branio sam se ali oni su me ujedali po cijelom tijelu. Bacao sam se na zemlju, ustajao i na brzinu sam sjeo u svoj automobil i došao do „Doma zdravlja“ u Fojnici gdje su mi u hitnoj pomoći dali nekoliko injekcija i dvije infuzije i uputili me u bolnicu Novu Bilu. Tamo sam isto primao injekcije i infuziju i nakon povratka kući ponovo intervencije u „Domu zdravlja“ u Fojnici. Doktori u Novoj Biloj i u Fojnici su se čudili kako da sam preživio, sada se to priča po Fojnici. Kazali su mi da je to ravno kao da su me ujela tri zmije otrovnice. Dosta ih me ujelo za glavu i u glavi sam imao takve bolove kao da me neko udario cjepanicom po glavi..."

Predstavici Zavoda „Drin“ na konferenciji u Saint Tropezu
Hazim Čukle - Četvrtak, 29.09.2011, 08:18
Klikni za više fotografijadr Samiha Hodžić
Ovih dana su predstavnici Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ Fojnica boravili u šestodnevnoj radnoj posjeti Saint Tropezu u Francuskoj. Predvodila ih je direktorica Zavoda dr Samiha Hodžić a ekipu su činili tri korisnika ovog zavoda u pratnji stručnog osoblja Zavoda „Drin“ Fojnica.

Po povratku iz Francuske direktorica dr Samiha Hodžić je za Fojnica online ispričala: „U Francusku smo putovali na poziv Akademije diferenciranih umjetnosti Creahm Sud gdje su tri korisnika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ Fojnica u pratnji stručnih radnika uzeli učešće u likovnoj radionici pod nazivom „Umjetnost i hendikep“ koja je održana u Saint Tropezu od 19. do 25. septembra 2011. godine. Ove godine Bosna i Hercegovina je bila počasni gost na ovim susretima a sama manifestacija je podržana i propraćena od strane Ambasade BiH u Francuskoj“...

U lovu na srndaća ulovili janje na ražnju
Hazim Čukle - Četvrtak, 29.09.2011, 08:06
Klikni za više fotografijaLovačka sekcija "Pridola"
Tridesetak lovaca Lovačkog društva „Divokoza“ Fojnica Lovačke sekcije „Pridola“ iz MZ Pridola općina Fojnica je tokom minulog vikenda boravila na lokalitetu Suha voda dvadesetak kilometara udaljenom od Fojnice u lovu na srndaća. Lovci ove sekcije i njihovi gosti iz drugih sekcija LD “Divokoza“ Fojnica ni ovoga puta nisu lovili srndaća, puške su mirovale i nije se išlo u lov već su upriličili samo lovačko druženje na Suhoj vodi a u lov su pošli punih ruksaka a vratili se praznih ruksaka. Umjesto srndaća siguran ulov su bili janjci na ražnju, roštiljada, mezetluci i osvježavajuća pića. Posjetili su ih na Suhoj vodi predsjednik i sekretar LD “Divokoza“ Fojnica Mensur Softić i Šaćir Mukača koji su pohvalili organizatore ove lovačke fešte na Suhoj vodi, posebno presjednika Lovačke sekcije „Pridola“ Hasana Pašića i njegovog pomoćnika Zahida Drinića koji su bili organizatori ovog lovačkog druženja.

Prvačići Rizvića
Hazim Čukle - Četvrtak, 29.09.2011, 07:51
Klikni za više fotografijaPrvačići Rizvića
Prvi razred OŠ “Muhsin Rizvić“ Fojnica područne škole u Rizvićima pohađa pet učenika. To su: Mustafa Ahmetak, Ševala Džafić, Adelisa Hodžić, Vedin Mujin i Nermana Rizvić. Učiteljica je Nermina Čohadžić.

Fojničani treći ekipno a Osman Traljo pojedinačno najbolji tavlaš
Hazim Čukle - Utorak, 27.09.2011, 08:42
Klikni za više fotografijaFojnički tavlaši
Nedavno je u hotelu „Saraj“ u Sarajevu u organizaciji Tavla Saveza BiH i Tavla kluba „Vratnik“ Sarajevo održano trinaesto tradicionalno Ekipno prvenstvo BiH u tavli. Na ovom ekipnom prvenstvu koje se igralo dva dana nastupilo je 15 tavla ekipa sa po sedam tavla igrača i tri rezerve.

Iz Fojnice je nastupila ekipa TK “Dževad Salčinović - Šajna“ koja je osvojila treće mjesto a najbolji igrač prvenstva je Osman Traljo iz TK “Dževad Salčinović – Šajna“ Fojnica.

Prvenstvo se igralo u dvije grupe po Bergerovom sistemu gdje su četiri najbolje plasirane ekipe iz obje grupe se kvalifikovale u finalni dio takmičenja. U finalnom takmićenju igralo se po „knock out“ sistemu, odnosno na ispadanje. Glavni sudija je bio Salko Lakišić. Pobjednik trinaestog Ekipnog prvenstava BiH u tavli je ekipa TK “Zar“ Sarajevo, drugo mjesto TK “Jablanica“ Jablanica i treće mjesto TK “ Dževad Salčinović - Šajna“ Fojnica. Pobjednici su dobili vrijedne nagrade pehare, medalje i diplome. Fojničan Osman Traljo je opet bio dominantan i najbolji igrač prvenstva sa jedanaest pobjeda. Traljo je prije četiri godine bio i evropski prvak u tavli u Zagrebu u Hrvatskoj a inače je predsjednik TK “Dževad Salčinović - Šajna“ Fojnica.

pretraga novosti :: arhiva novosti