Nova verzija sajta
Prvak polusezone ekipa "Gojevići"
Hazim Čukle - Petak, 12.08.2011, 09:05
Pročitano 311 puta
Klikni za više fotografijaEkipa "Gojevići"
Ovih dana je završena polusezona malonogometne općinske lige "Fojnica 2011" koja se igra u organizaciji MZ Fojnica i Škole nogometa a pod pokroviteljstvom Općine Fojnica. Malonogometna općinksa liga "Fojnica 2011" je otpočela početkom mjeseca maja ove godine. Po riječima komesara malonogometne općinske lige Adnana Koljšija liga broji 12 ekipa iz svih mjesnih zajednica općine Fojnica sa oko 200 nogometaša.

"Utakmice su se igrale svake nedelje po bod sistemu gost domaćin. Utakmice su se igrale na sedam malonogometnih terena u Fojnici a to su tereni u: Smajlovićima, Ostružnici, Gojevićima, Bakovićima, Dusini, Prokosu i Fojnici. Cilj je sportsko fer nadmetanje, druženje i fair play takmičenje", za Fojnica online je kazao komesar lige Adnan Koljši.

Nakon što je završena polusezona ove malonogometne lige proglašeni su najbolji i uručene im nagrade. Predsjednik lige Kemal Bukvić je kazao: "Nakon 77 dana lige i 66 odigranih utakmica na sedam terena u polusezoni ove lige prvo mjesto je zauzela ekipa Gojevića iz Gojevića sa osvojenih 28 bodova, drugo mjesto je pripalo ekipi Prokos iz Prokosa 27 bodova i treće mjesto zauzela je Gornja Mahala Fojnica sa 25 bodova itd. Proglašeni su i nagrađeni najbolji igrač, strijelac i golman polusezone ove lige. Najbolji igrač polusezone je Jasmin Merdžanić iz ekipe Prokos, najbolji strijelac je Adis Klisur iz ekipe Gornja Mahala i najbolji golman je Mišel Miličević iz najbolje ekipe Gojevići iz Gojevića. Nagrade im je uručio legenda bh fudbala Mehmed Janjoš trener Olimpica iz Sarajeva. Izabrali smo i najmlađu ekipu lige a to je ekipa "Šćona" Fojnica, fair play ekipa je "Šćitovo" Ščitovo, najperspektivniji igrač je Boris Šimunić, najuspješniji menadžer je dr Željko Oroz trener ekipe "Gojevići" a dodijelili smo zahvalnice dopisniku "Dnevnog avaza" iz Fojnice i TV KISS Kiseljak na medijskoj podršci kao i pomoćniku načelnika općine Josipu Markoti. Prije proglašenja najboljih odigrana je revijalna utakmica između ekipa Istoka i Zapada ekipa iz Fojnice, rezultat je bio 4:4. Malonogometna općinska liga "Fojnica 2011" pravi pauzu do septembra kada slijedi drugi dio odnosno druga polusezona, nekoliko utakmica na otvorenom a ostale u sali škole".

Za prvoplasiranu ekipu "Gojevići" iz Gojevića su igrali: kapiten Anto Bilić, golman Mišel Miličević, nogometaši: Mišo Miličević, Dario Oroz, Frano Miličević, Boris Šimunić, Ivan Šimunić, Mario Bošnjak, Dean Kapetanović, Josip Miletić, Ivica Oroz, Matej Bošnjak, Mladen
Guić, Dejan Miletić, Josip Oroz, Leon Tuka. Trener dr Željko Oroz.

pretraga novosti :: arhiva novosti