Nova verzija sajta
Proteklog vikenda brojni kupači u Aquaparku
Hazim Čukle - Utorak, 09.08.2011, 09:52
Pročitano 179 puta
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Posljednjih petnaestak dana vremenske prilike nisu bile nikako naklonjene ljubiteljima kupanja, sunčanja i uživanja u čarima ljeta. Konačno je u drugom vikendu mjeseca augusta ugrijalo malo više i odmah se to osjetilo na plažama "Aquareumala" u Fojnici gdje je spas od vrućina potražilo preko 800 gostiju "Aquaparka" u bazenima termalne vode u Fojnici. Od kakao je prije dvije godine otvoren kompleks "Aquapark"-a koji je u sklopu "Aquareumal"-a u Fojnici tokom sezone kupanja česte su veće posjeta gostiju u ovom vodenom gradu za vrijeme vikenda. Tako je bilo i ovog vikenda. Bilo je tu gostiju kupača iz svih dijelova BiH koji su gosti "Aquareumal"-a i "Reumal"-a u Fojnici kao i građana Fojnice. Najviše je bilo mladih jer je raspust a narednih nekoliko vikenda se očekuje također velik broj kupača koji će posjetiti Fojnicu i osjetiti užitak u termalnoj vodi vodenog grada. Preko osam stotina kupača uglavnom mladih se odmaralo i kupalo u bazenima termalne vode u Fojnici.

Kompleks "Aquareumala" Fojnica čine brojni sadržaji i privlačna ponuda i za one najprobirljivije ljubitelje dobrog odmora i uživanja u vodenim čarima ove termalne vode u Fojnici. U "Aquaparku" se nalaze dva bazena sa termalnom vodom, rekreacijski i dječiji kao i nezaboravni vodeni efekti kao što su: divlja rijeka, gejziri, slapovi, vodeni tokovi, podvodne masaže, whirpool jame te wellness masaže. Tu su travnate, pješćane i kamene uređene plaže, bogata ugostiteljska ponuda u nekoliko restorana kao i u jedrenjaku "Victoria" gdje se nalazi 90 sjedećih mjesta uz gastronomske specijalitete itd. Zabava se može naći i u sportskim aktivnostima, u "Aquaparku" je moguće igrati mali nogomet, odbojku na pjesku, stoni tenis, pikado, bagminton, twister itd. Tu su dnevne i sedmične animacije za djecu i odrasle. Voda u bazenima je termalna fojnička voda čija je temperatura 28 stepeni celzijusa pripremljena u skladu sa DIN standardima. Objekat je fizički obezbjeđen, posjeduje spasilačku službu i tim hitne medicinske pomoći. Za najmlađe tu je dječiji bazen, park za djecu sa toboganima, ljuljačkama i klackalicama, kao i prostor za previjanje beba.

Cijene dnevnih ulaznica su prošlogodišnje, odrasli 6 KM, djeca 5 do 14 godina 4 KM i porodične 4 + ... 16 KM. Noćno kupanje je vikendom od 20 do 24 sata a cijena ulaznice po osobi je 5 KM.

pretraga novosti :: arhiva novosti