Nova verzija sajta
Roštiljada i u Zavodu "Bakovići"
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 25.07.2011, 08:12
Pročitano 449 puta
Klikni za više fotografijaRoštiljada u Zavodu
Još jedan u nizu lijepih gestova volontera Kreševa koje predvodi Mihael Pejak iz Kreševa, nakon što su organizirali roštiljadu u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" Fojnica, nedavno su volonteri iz Kreševa priredili roštiljadu i zabavu za korisnike Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidna osoba "Bakovići". Ovu humanitarnu akciju volonteri iz Kreševa su upriličili u suradnji sa: Autokućom "Lijanović" Mostar, "Tomdar" Kreševo i "Nevra" prirodna izvorska voda Deževice Kreševo. Ovom prilikom su za korisnike Zavoda "Bakovići" Fojnica priredili roštiljadu gdje je donirano isto kao i u zavodu "Drin" Fojnica 120 kg mesa, a uz roštiljadu su volonteri organizirali za korisnike i muzičku zabavu na kojoj se pjesmom i svirkom predstavio volonter muzičar Miro Marković iz Lukavice. Mihael Pejak jedan od volontera Kreševa i inicijator ovih humanitarnih akcija je kratko kazao da volonteri Kreševa ovim gestom žele da iniciraju i druge ljude da pomognu ovoj populaciji ljudi da i drugi obrate posebnu pozornost na osobe sa invaliditetom jer su oni u jednu ruku diskriminirani i ovim ljudima je potrebna svaka pomoć, druženja, zabava itd, da i oni osjete da su dio ovog našeg svijeta na planeti.

Roštiljada i u Zavodu "Bakovići"
Hazim Čukle - Četvrtak, 16.09.2010, 16:27
Pročitano 449 puta
Klikni za više fotografijaRoštiljada
Nakon što je nedavno nekoliko firmi doniralo meso i mesne prerađevine za roštilj i održanu roštiljadu za korisnike Zavoda "Drin" u Fojnici jučer je ista takva roštiljada održana i u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidna osoba "Bakovići" iz Bakovića. Na platou kruga Zavoda "Bakovići" u Bakovićima općina Fojnica je održana roštiljada i muzička zabava za korisnike i radnike zavoda "Bakovići" u Bakovićima. Kako nam je kazao Mihael Pejak volonter ispred firmi: "Miličević","Tondar", "Perić" svi iz Kreševa a tu su još svoje donacije u mesu i mesnim prerađevinama dali firme: "Lijanovići", "Permex" Sarajevo, Sarajevski kiseljak" iz Kiseljaka i mesnica "Šandor" Fojnica.

"Tu je oko 130 kilograma mesa, jedan ručak za sve korisnike i uposlenike. Tu sam doveo i Miru Markovića muzičara koji zabavlja korisnike i radnike Zavoda "Bakovići" u Bakovićima. Ovim ljudima treba zahvaliti jer su ukljućeni u ovu donaciju i roštiljadu u Bakovićima", za Fojnica online je kazao volonter Mihael Pejak.

Direktorica Zavoda "Bakovići" iz Bakovića dr Nada Sušić Sijerčić je uputila riječi hvale ovim firmama i ljudima koji su organizovali ovu roštiljadu.

pretraga novosti :: arhiva novosti