Nova verzija sajta
Vlada Srednjobosanskog kantona u posjeti Općini Fojnica
Hazim Čukle - Utorak, 05.07.2011, 12:26
Pročitano 199 puta
Klikni za više fotografijaOpćina Fojnica
Jučer je u jednodnevnoj radnnoj posjeti općini Fojnici boravila kompletna Vlada SBK na čelu sa premijerom Vlade SBK Tahirom Lendom i resornim ministrima SBK. Članovi Vlade SBK su se sastali sa načelnikom općine Salkanom Merdžanićem i njegovim saradnicima. Ovom sastanku Vlade SBK sa načelnikom općine su prisustvovali i privrednici općine Fojnica kao i rukovodioci nekoliko Javnih ustanova općine Fojnica. Članovi Vlade SBK su upoznati sa problematikom, aktivnostima i planovima aktivnosti u općini Fojnica. Svi zajedno su obišli šaltersku salu zgrade Općine Fojnica a zatim su posjetili "Štampariju Fojnica" i Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" Fojnica.

Tim povodom načelnik općine Fojnica je za Fojnica online kazao: "Ovo je bio prvenstveno sastanak na kome smo željeli da razmjenimo mišljenje i iznesemo problematiku sa kojom se susrećemo na lokalnom nivou, da upoznamo premijera i resorne ministre SBK sa onim što to oni i Vlada SBK na nivou kantona mogu učiniti za lokalne nivoe. Naravno iskoristili smo priliku da im iznesemo i više problema nego što su to očekivali, da ih upoznamo sa tim i da im skrenemo pažnju na neke stvari za koje treba samo dobra volja da se učine. Kao prvo naprimjer trebalo bi uskladiti zakonske propise između određenih resora ministarstava kako bi inspekcija mogla jedinstveno da djeluje, zatim dobra volja u oblasti infrastrukture itd".

Premijer Tahir Lendo je nakon posjete Fojnici kazao: "Ovo je redovna posjeta Vlade SBK općinama SBK a već smo ih četiri posjetili. To je nova metodologija u radu Vlade SBK. To su ciljane posjete, približavamo se akutnim problemima u lokalnim zajednicama. Saslušamo i preduzimamo određene korake i u narednim procedurama kroz izmjenu zakona nadam se ds ćemo i pristupiti implementaciji problematike lokalnih zajednica. Ovo je nova praksa i i mislim da je to jedan dobar eho lokalnim zajednicama i svim građanima lokalnih zajednica da će se ova Vlada brinuti i rješavati probleme od interesa svih građana".

Prilikom posjete "Štampariji Fojnica" o radu problematici i planovima ove firme ih je upoznao direktor Šehzija Buljina a prilikom posjete Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" Fojnica članovi Vlade SBK su se sastali sa direktoricom "Drina" dr Samihom Hodžić koja ih je upoznala sa životom i radom u Zavodu "Drin" Fojnica kao i o problematici koja prati ovu ustanovu a posebno su to mali smještajni kapaciteti.

pretraga novosti :: arhiva novosti