Nova verzija sajta
FK "Sarajevo" na pripremama u Fojnici
Hazim Čukle - Srijeda, 22.06.2011, 09:19
Pročitano 293 puta
Klikni za više fotografijaBordo tim u Fojnici
Prvog radnog dana ove sedmice je na osmodnevne pripreme u Fojnicu stigao Fudbalski klub "Sarajevo" član Premijer nogometne lige BiH. Smješteni su u apartmanskom naselju "Aquareumala" u Fojnici. Posadu bordo tima sa Koševa čine kapetan i trener Dženan Uščuplić sa trenerom golmana Milošom Đurkovićem (koje smo prve zatekli na stadionu na jutarnjem treningu) i fizioterapeut Ismar Hadžibajrić i 26 igrača. Kako nam je kazao trener Dženan Uščuplić ove pripreme u Fojnici su osam dana aktivnog rada a uslovi su izuzetno dobri.

"Treniramo na stadionu FK "Fojnica" iz Fojnice dva puta dnevno, ujutro i popodne, kao i u teretani hotela "Reumal" u Fojnici. Sa nama u Fojnici nije Edin Pehilj zbog povreda koljena i van stroja bordo tima će ostati petnaestak dana i Alen Škoro koji zbog bolesti bubrega neće trenirati mjesec dana. Radi se ozbiljno i disciplinovano." Na pitanje šta misli o protivniku Sarajeva u drugom pretkolu kupa UEFA trener Dženan Uščuplić je kazao: "Izvukli smo Orebro iz Švedske koji je izuzetno težak protivnik ali probat ćemo sve da uradimo da izbacimo ekipu Orebro iz daljeg takmičenja. Tokom boravka u Fojnici bi trebali odigrati jednu ili dvije test utakmice ukoliko nađemo adekvatnog protivnika jer je malo ekipa počelo sa pripremama", kazao je za Fojnica online trener Uščuplić.

U Fojnici su na pripremama: Dino Hamzić, Bojan Jović, Ibro Hodžić, Nail Šehović, Amar Kadić, Amer Dupovac, Sanel Trebinjac,Fadil Čizmić, Edin Čakal, Meldin Hodžić, Aidin Nuhić, Asmir Suljić, Haris Handžić, Zoran Belošević,Denis Čomor, Emir Obuća, Amel Handžić, Damir Hadžić, Veldin Muharemović, Jasmin Čampara, Adi Fočić, Nedim Bečirević, Jasmin Peljto, Nermin Haskić, Almir Šmigalović. Nakon Fojnice bordo tim sa Koševa će nastaviti sa pripremama u Sloveniji ili Međugorju.

pretraga novosti :: arhiva novosti