Nova verzija sajta
Otvorena sezona kupanja u Aquaparku Fojnica
Hazim Čukle - Srijeda, 15.06.2011, 13:23
Pročitano 231 puta
Klikni za više fotografijaAquapark Fojnica
Proteklog petka je "Aquapark" vodeni grad primio prve ovogodišnje kupače najmlađe fojničane i tako je otpočela sezone kupanja u bazenima termalne vode u Fojnici kao i ljetovanja u Fojnici. Posljednjeg radnog dana prošle sedmice otpočela je sezona kupanja u "Aquaparku", kompleksu koji je u sastavu "Aquareumala" i koji se prostire na 12 hiljada metara kvadratnih površine. Kompleks čine brojni sadržaji i privlačna ponuda i za one najprobirljivije ljubitelje dobrog odmora i uživanja u vodenim čarima termalne vode u Fojnici. U "Aquaparku" se nalaze dva bazena sa termalnom vodom, rekreacijski i dječiji kao i nezaboravni vodeni efekti kao što su divlja rijeka, gejziri, slapovi, vodeni tokovi, podvodne masaže, whirpool jame te wellness masaže. Tu su travnate, pješćane i kamene uređene plaže, bogata ugostiteljska ponuda u nekoliko restorana kao i u jedrenjaku "Victoria" gdje se nalazi 90 sjedećih mjesta uz gastronomske specijalitete itd. Zabava se može naći i u sportskim aktivnostima, u "Aquaparku" je moguće igrati mali nogomet, odbojku na pjesku, stoni tenis, pikado, bagminton, twister itd. Tu su dnevne i sedmične animacije za djecu i odrasle. Voda u bazenima je termalna fojnička voda čija je temperatura 28 stepeni celzijusa pripremljena u skladu sa DIN standardima. Objekat je fizički obezbjeđen, posjeduje spasilačku službu i tim hitne medicinske pomoći. Za najmlađe tu je dječiji bazen, park za djecu sa toboganima, ljuljačkama i klackalicama, kao i prostor za previjanje beba.

Cijene dnevnih ulaznica su prošlogodišnje, odrasli 6 KM, djeca 5 do 14 godina 4 KM i porodične 4 + ... 16 KM. Noćno kupanje je vikendom od 20 do 24 sata a cijena ulaznice po osobi je 5 KM. Tu je početkom sezone kupanja i početka otvaranja sezone kupanja u "Aquaparku" i jednu akciju pod nazivom "Vodeno srce" koja traje do sedmog jula što znači odrasla osoba koja kupi ulaznicu za kupanje vodi besplatno dvoje djece sa sobom. "Aquareumal" Fojnica ove godine ima i jednu novinu, među prvima na bh tržištu ove godine nudi aranžman "all inclusive" što znači da tim aranžmanom dobivate hranu, piće, peškire, ležaljke, suncobran, ulaznicu itd, kratko ne treba vam novčanik.

Prvi dan otvaranja sezone kupanja u "Aquaparku" u Fojnici je bilo nekoliko desetina najmlađih fojničana koji su se zaželjeli kupanja i uživanja u vodenoj čaroliji termalnih bazena. Vrijeme nije bilo naklonjeno kupačima, promjenjljivo oblačno ali to nije omelo najmlađe fojničane da uživaju u bazenima "Aquaparka" u Fojnici.

pretraga novosti :: arhiva novosti