Nova verzija sajta
Tradicionalni malonogometni turnir "Dusina 2011"
Hazim Čukle - Četvrtak, 02.06.2011, 10:12
Pročitano 202 puta
Klikni za više fotografijaPobjednici turnira
Tokom proteklog vikenda se u organizaciji mjesne zajednice Dusina na školskom igralištu u Dusini igrao tradicionalni malonogometni turnir koji je najstariji takav turnir na ovim prostorima i šire. Iako vrijeme nije bilo baš naklonjeno sportašima i ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu na turniru je nastupilo 15 malonogometnih ekipa iz: Fojnice, Sarajeva, Visokog, Hrasnice, Kiseljaka, Kreševa itd. Na ovom turniru u Dusini su nastupile ekipe: MMK "Jurić", "Radava", "Caffe Drina" Fojnica, "Bios" Hrasnica, mesnica "Meša" Fojnica, "Šumašped" Fojnica, "Crnići", "Dusina", "Caffe bar Marki", "Yana Boys","HSS Autodijelovi", "7 april Buci", "Keksari", "Deportivo" i "Hodžić" Fojnica.

Igralo se bod sistem po grupama a u finalu su se sastale ekipe "HSS Autodijelovi" iz Kiseljaka i "Caffe bar Marki" iz Sarajeva. U regularnom toku utakmice rezultat je bio 0:0 te se pristupilo izvođenju penala u kojim je bila uspješnija ekipa "Caffe bar Marki" i pobjedila sa rezultatom 2:1. Drugoplasirana ekipa je "HSS Autodijelovi" Kiseljak i trećeplasirana ekipa je "Caffe Drina" Fojnica. Pobjednicima je pripala novčana nagrada u iznosu od 2000 KM, drugoplasiranoj ekipi 1000 KM i trećeplasiranoj 300 KM. Novčano su nagrađeni i najbolji igrač, golman i strijelac turnira. Najbolji igrač turnira je Dženan Čeligija iz ekipe "Caffe bar Marki", najbolji strijelac Elmir Kadić iz ekipe "Caffe Drina" Fojnica i najbolji golman turnira je Mirnes Duraković iz ekipe "HSS Autodijelovi" Kiseljak.

Pred finalnu utakmicu sastale su se najmlađe ekipe pjetlići ekipa Škola nogometa Fojnica i ekipa Dusine. Pobjedili su mladi nogometaši Škole nogometa iz Fojnice rezultatom 6:0. Drugog dana tradicionalnog malonogometnog turnira u Dusini sve utakmice je posmatralo nekoliko stotina gledalaca a na sve strane su se okretali ražnjevi i dimili roštilji uz mnogo pića kao da je recesija zaobišla ovaj kraj i ovakve manifestacije. Grupa teferičlija su kako kažu iz Lješeve općina Visoko a bosanski lonac u zemljanom loncu grnčarije Lješeva je spravljao Osman Osmanbegović. Djelili su posjetiocima to jelo a kazali su da imaju vikendice na Zec planini i da svake godine dolaze na ovaj turnir. Probali smo jelo koje je fenomenalno. Nakon završetka takmičenja uslijedilo je narodno veselje uz svirku Teufika i pjesmu Nihade Kapetanović iz Kiseljaka gdje se na školskom igralištu uhvatilo kolo momaka i djevojaka gdje je preko stotinu teferičlija igralo kolo. Veselje je nastavljeno uz igranku do kasnih sati.

pretraga novosti :: arhiva novosti