Nova verzija sajta
Ispraćena 33. generacija maturanata Fojnice
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 30.05.2011, 12:40
Pročitano 224 puta
Klikni za više fotografijaMaturanti
Prvog dana minulog vikenda ispraćena je još jedna generacija Fojničkih maturanata SMŠ "Zijah Dizdarević" Fojnica. Svečano okupljanje maturanata ove škole je bilo u prepunoj sali škole gdje je uslijedilo postrojavanje i intoniranje BH himne a zatim su se maturantima i posjetiteljima obratili direktorica škole prof Merima Sijarić i načelnik općine Salkan Merdžanić. Direktorica prof. Merima Sijarić je uručila nagrade za deset najboljih učenika maturanata, bile su to vrijedne knjige i novčani bonovi.

Nagrade su kao najbolji u generaciji dobili: Džana Orman, Amar Zuka, Enis Zuka, Emira Karić, Mirela Karić, Amina Buljina, Elma Polutan, Naida Mušanović, Armin Karahmet i Izet Čaušević. Kako je kazala direktorica prof. Merima Sijarić u ovoj generaciji ima 124 učenika koji su pohađali srednju školu u šest odjeljenja i isto toliko obrazovnih profila: gimnazija, tri odjeljenja medicinske škole zanimanja: medicinska sestra tehničar, fizioterapeut tehničar. "Po prvi put iz ove škole ispraćena je generacija hotelsko turistički tehničar i jedno odjeljenje stručne škole zanimanje električar mehaničar. Ovo je jedna solidna generacija i među ovih 124 maturanta njih desetoro imaju odlične rezultate koji su srednje obrazovanje sve godine završili odličnim uspjehom i koji će biti oslobođeni polaganja mature. Između njih desetoro najbolji uspjeh je imala Džana Orman", za Fojnica online je kazala direktorica Sijarić.

Nakon uručivanja nagrada najboljim maturanti su u koloni od škole sa direktoricom na čelu i razrednicima krenuli0 ulicama Fojnice u defileu kroz hiljade građana Fojnice koji su dugotrajnim i gromoglasnim aplauzom pozdravljali ovu mladost. Maturska zabava je održana u hotelu "Reumal" u Fojnici gdje je nakon maturskog plesa i večere uslijedila maturska zabava uz pjesmu i svirku benda "Sejo i Hamza" iz Sarajeva koja je trajala do prvih sati narednog dana.

pretraga novosti :: arhiva novosti