Nova verzija sajta
Zavodu "Drin" uručena vrijedna donacija
Hazim Čukle - Petak, 29.04.2011, 07:44
Pročitano 307 puta
Klikni za više fotografijaDonacija "Drin"-u
Posljednjeg radnog dana minule sedmice Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" Fojnica uručena je vrijedna donacija, građevinski materijal i novčana sredstva koja su prikupljena u u okviru projekta "Akcija u zajednici" koju su pokrenuli kompanije "Sport Life" i Sindikat BH Telecom Sarajevo sa partnerima. Vrijednost donacije u građevinskom materijalu je 11,5 hiljada KM a istovremeno u okviru ovog projekta pozivom na humanitarni broj ove akcije prikupljeno je 5,5 hiljada KM što ispada da je u ovoj fazi projekta do sada prikupljeno ukupno 17 hiljada KM pomoći Zavodu "Drin" Fojnica.

Donirani materijal i novčana sredstva će se upotrijebiti na dovršetku objekta koji bi trebao rasteretiti postojeće smještajne kapacitete i primiti u taj objekat 40 korisnika iz postojećih objekata Zavoda. Prilikom uručivanja donacije Adnan Tatarević PR kompanije "Sport Life" je okupljenim novinarima kazao: "Naša kompanija je već tradicionalni donator Zavodu "Drin" u Fojnici. Još jednu akciju smo priveli kraju gdje je skupljen značajan broj sredstava. Cilj nam je bio pomoći opremanju građevinskog objekta kako bi se proširili smještajni kapaciteti Zavoda. Sa nama su se u ovu akciju uključili naši poslovni partneri prije svega Sindikat generalne Direkcije BH Telecom, Sindikat JOB BH Telecoma a pored njih su tu i naši poslovni partneri kao što su: "Coca Cola", Udruženje "Obrazovanje gradi BiH", "Bgu Mit" d.o.o, "Franck" d.o.o, JUB boje i MIN media. Akcija se nastavlja i ona je otvorenog karaktera. Humanitarni broj za pomoć Zavodu Drin" je još uvijek otvoren i pozivom na broj 090 291 001 donirate 2 KM pomoći čime pomažete zbrinjavanje, edukaciju i osposobljavanje za samostalni život korisnika Zavoda "Drin" u Fojnici".

Nakon primanja donacije Šef sektora Zajedničkih poslova "Drin" Fojnica Adnan Bubalo je kazao: "Riječ je o pomoći ovom zavodu za rješavanje ključnog pitanja a to je rješavanje problema smještajnih kapaciteta Zavoda. Ova donacija će se utrošiti za završetak ovog objekta. Ova donacija neće biti dovoljna za konačan završetak ovog objekta za useljenje ali ovo nama predstavlja značajan korak u tome. U novi objekat će biti smješteno 40 korisnika, da napomenem da se radi o ljudima koji su već smješteni u Zavodu. Znači ne primamo nove krisnike nego time rasterećujemo sadašnje stanje smještaja jer sada imamo u Zavodu smješteno 520 korisnika a po svim normalnim standardima sadašnji smještaj bi zadovoljio oko 250 korisnika. Na žalost imamo prostorija sa po 16 kreveta korisnika.".

Prilikom uručivanja vrijedne donacije presjednik osnovne Sindikalne organizacije generalne Direkcije BH Telecom Sarajevo Damir Koso je kazao: "Mi svake godine organizujemo jednu humanitarnu akciju. Prošle je to bila akcija pomoći Zavodu u Pazariću a ove smo odlučili pomoći Zavodu "Drin" u Fojnici. Razmišljali smo da doniramo svakodnevne potrepštine, hranu, odjeću i obuću, međutim sa našim partnerima u ovoj akciji "Sport Life" smo odlučili da uradimo nešto više što je značajnije za rad ove ustanove. Zajedno smo dvije osnovne Sindikalne organizacije generalne Direkcije i Telecom inžinjeringa a priključio nam se i JOB BH Telecoma. I dalje ćemo raditi na ovoj akciji da bi se ovaj objekat stavio u funkciju i da to bude jedan normalan smještaj za korisnike".

Svi zajedno donatori i novinari su obišli sa domaćinima prostore smještaja korisnika.

pretraga novosti :: arhiva novosti