Nova verzija sajta
Jadranku Stojaković posjetili prijatelji
Hazim Čukle - Petak, 29.04.2011, 08:29
Pročitano 253 puta
Klikni za više fotografijaJadranka i Vehid
Prilikom strašnog i razornog zemljotresa u Japanu a u kojem je u Tokiju živila i naša najpoznatija kantautorica i šansonjerka Jadranka Stojaković među prvima koji se javio Jadranki je bio Vehid Gunić, njen dugogodišnji prijatelj. Kako smo pisali Jadranka Stojaković je pala sa bine na jednom od svojih koncerata u Japanu i povrijedila se te je nakon dolaska u Sarajevo krajem mjeseca februara stigla početkom marta na odmor i rehabilitaciju u "Novu bolnicu" u Fojnicu gdje se i danas nalazi. Prošli petak su Jadranki Stojaković u posjetu stigli književnik i novinar Vehid Gunić i Bahrija Hadžalić, interpretatorka sevdalinki. Jadranku smo našli apartmanu broj 125 Nove bolnice gdje je upravo stigla sa elektro terapija.

Dirljiv i emotivan je to bio susret, nakon što joj je Bahrija uručila cvijeće Vehid Gunić nam je ispričao: "Moje prijateljstvo sa Jadrankom Stojaković, mojom omiljenom umjetnicom je na dva osnova, kao sjajnom slikarkom i interpretatorkom šansonjerkom i kantautoricom, traje već 43 godine. Vrlo sam dramatično doživljavao sudbinu Japana i da nije bila tamo Jadranka a pogotovu kad je tamo bila i moja miljenica Jadranka, moja miljenica već petu deceniju. Činio sam sve što sam mogao iz sarajevske pozicije da je dovučemo, da je oslobodimo od strahova i trauma a u jednoj SMS poruci mi je napisala da se namrla strahova za stotinu ljudskih života. Drago mi je da je ovdje i činiti ću i činim sve što mogu za Jadranku. Kad sam se obratio TV Hayat-u i rekao da moramo učiniti sve da Jadranku dovezemo ovamo javilo se do sada 130 ljudi.

Imao sam prije neku noć večer druženja u Brezi gdje mi se javio čovjek, rudar, koji kaže da našoj Jadranki daje svoju kuću na raspolaganje. Javljali su se ljudi iz raznih krajeva BiH, međutim to su sve kratkoročna rješenja. Jadranka Stojaković treba i mora imati dugoročno rješenje, grad Sarajevo mora joj dati stan. Iako sam znao da je Jadranka bolesna zamolio sam je i zaposlio da dizajnira jedan CD za interpretatorku Bahriju Hadžalić i uradila ga je u svom Tokijskom kutku. Do tog CD-a mi je veoma stalo jer čuva na najljepši način uspomene na največeg pjevača kod nas svih vremena Safeta Isovića. Promociju tog CD-a smo imali nedavno u Art kući sevdaha u Sarajevu. To je bilo dvostruko slavlje u Art kući sevdaha, naša Bahrija Hadžalić umjetnica je promovirala CD a dobila je i svoju sobu kao istaknuta umjetnica u Art kući sevdaha, ona je već muzejski eksponat koji hoda. Došla je danas u posjetu prijateljici Jadranki Stojaković. Ideal Jadrankine generacije je bio živjeti slavno ali skromno kao slavna Dženis Džoplin a bio je umrijeti slavan, lijep i mlad, Jadranka Stojaković na sreću nije umrla, a još uvijek je lijepa, slavna i svima draga", za Fojnica online je kazao Vehid Gunić koji u Fojnici ostaje na desetodnevnom odmoru i rehabilitaciji u hotelu "Reumal".

Jadranka Stojaković se obradovala posjeti kazavši da je upravo stigla sa terapija. Kazala je da osjeća reakciju na stopalu nogu, da oporavak ide nabolje ali da će potrajati. Trebala bi učestvovati na koncertu u Beogradu početkom mjeseca maja "Sarajevo u Beogradu", nakon toga možda u Banju Koviljaću pa ponovo u "Novu bolnicu" u Fojnicu.

pretraga novosti :: arhiva novosti