Nova verzija sajta
Donacija firme "Agreks" Zavodu "Drin"
Hazim Čukle - Petak, 22.04.2011, 09:06
Pročitano 227 puta
Klikni za više fotografijaDonacija "Drin"-u
Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" Fojnica je prekjučer stigla vrijedna donacija od firme "Agreks" koja se nalazi u Donjem Žabaru u Republici Srpskoj. Donacija se sastoji od 1800 konzumnih kokošijih jaja, određenoj kolićini voća i slatkiša. Ovu donaciju Zavodu "Drin" susvojim kombijem su dovezli iz pomenute firme a prilikom uručivanja donacije su bili prisutni izvršni direktor firme "Agreks" Predrag Miličić i supruga vlasnika ove firme Jelena Mirkić.

Izvršni diirektor Predrag Miličić je tim povodom za Fojnica online kazao: "Naš osnovni motiv dolaska u Fojnicu je bio da u povodu predstojećih Vaskršnjih praznika učinimo neki human gest i da u svojim proizvodima i pratećim poklonima pomognemo malo onima kojima je ta pomoć potrebna. Hoću da kažem da naša firma radi duži niz godina na čitavom prostoru BiH-e pa smo se odlučili da pomoć uputimo jednoj ustanovi u FBiH-e a i jednoj ustanovi iz RS-e. Pored Zavoda "Drin" u Fojnici uručiti ćemo istu donaciju Domu za nezbrinutu djecu "Rado Vranješević" u Banjoj Luci. Za Zavod "Drin" u Fojnici smo čuli da je jedna od najorganizovanijih ovakvih ustanova kod nas, da pruža kvalitetne ustanove korisnicima i da pomažu ovim ljudima koji su ovdje smješteni i imaju određenih nedostataka. Mi smo ovim gestom željeli da pokažemo naš novi pristup, to je takozvana društvena odgovornost, ono što smo vidjeli od drugih hoćemo da to i od nas neko vidi, da iniciramo malo više humanizma, malo više osjećaja za društvo u kome živimo i pokažemo ne samo poslovnu nego i ljudsku širinu".

Na vrijednoj donaciji donatorima iz Donjeg Žabara firme "Agreks" je u ime Zavoda "Drin" Fojnica zahvalio Adnan Bubalo koji je inače šef sektora zajedničkih službi "Drin"-a kazavši da će ova donacija u svakom slučaju dobro doći i poslužiti u ishrani korisnika zavoda, prije svega kao jedan vid uštede a sa druge strane i povodom nastupajućih blagdana kao svojevrsna radna terapija jer će korisnici bojiti, oslikavati i ukrašavati kokošija jaja povodom prestojećih blagdana. Gosti iz Donjeg Žabara su obišli prostore Zavoda "Drin" Fojnica gdje su smješteni korisnici.

pretraga novosti :: arhiva novosti