Nova verzija sajta
Nogometašice iz Fojnice uskoro počinju sa treninzima
Hazim Čukle - Petak, 18.02.2011, 08:06
Pročitano 154 puta
Klikni za više fotografijaŽNK "Bosanke"
Nogometašice Ženskog nogometnog kluba "Bosanke" iz Fojnice su tokom jeseni prošle godine ponovo počele sa treninzima i odigravanjem prijateljskih utakmica. Vodi ih trener nastavnik Dževad Mujkanović iz Fojnice. Tokom jeseni prošle godine odigrale su nekoliko prijateljskih utakmica i postigle veoma zapažene rezultate. Između ostalog djevojke iz Fojnice su pobijedile ekipu nogometašica iz Breze rezultatom 16:1, a sa višestrukim prvakom BiH u fudbalu za žene Sarajevom igrale su neriješeno 2:2. Kako smo saznali od trenera Dževada Mujkanovića pripreme i treninzi nogometašica iz Fojnice počinju sutra, 19. februara, a poziv mladim djevojkama Fojnice koje žele da treniraju i igraju nogomet je i dalje otvoren, mogu se javiti treneru.

"Na proljeće ćemo igrati na velikom nogometnom terenu prijateljske utakmice sa poznatim ženskim nogometnim klubovima iz BiH a možda i sa ekipom iz Splita iz Hrvatske. Ovo su pripreme za ponovni povratak u Prvu nogometnu ligu za žene a to planiramo da ostvarimo u ovoj godini. Kao što je poznato Fojničanke su sedamdesetih godina prošlog stoljeća bile članice Prve nogometne lige za žene u Jugoslaviji kada smo imali i tri reprezentativke. Fojničanke su se takmičile i u Prvoj nogometnoj ligi za žene BiH poslije proteklog rata kada su naše četiri nogometašice nosile najdraži dres državne reprezentacije BiH. Ukoliko bude razumijevanja i
sredstava ponovo ćemo biti u društvu najboljih ženskih nogometnih klubova u BiH", za Fojnica online je kazao trener Mujkanović koji je preko 30 godina u sportu i ženskom nogometu.

pretraga novosti :: arhiva novosti