Nova verzija sajta
Božićni malonogometni turnir Fojnica 2010 - Rezultati i raspored četvrt finala
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Petak, 17.12.2010, 18:46
Klikni za više fotografijaRaspored do finala
Sinoć su na turniru odigrane dvije utakmice osmine finala i jedna utakmica četvrtine finala. Prolaz u četvrtinu finala su osigurale momčadi "Marmex" Sarajevo i "NK Stanić" Kreševo, a prolaz u polufinale je osigurala momčad "Marković" Kiseljak. Večeras su na programu preostale tri utakmice četvrtine finala. Promijenjena je satnica odigravanja polufinalnih utakmica što možete pogledati ovdje.

Rezultati utakmica

Osmina finala - Četvrtak, 16.12.2010:

20:15 sati: Marmex Sarajevo - La Vie Fojnica 10:3
21:15 sati: NK Stanić Kreševo - Vizura Fojnica 10:4

Četvrtina finala - Četvrtak, 16.12.2010:

2:15 sati: Vranduk Zenica - Marković Kiseljak 2:5

Raspored utakmica

Četvrtina finala - Petak, 17.12.2010:

20:15 h: Autodijelovi HS Kiseljak - Marmex Sarajevo
21:15 h: NK Stanić Kreševo - Čelik Kreševo
22.15 h: NK Bilalovac Bilalovac - Pivnica Beer bar Busovača

Javni poziv za javnu raspravu o Nacrtu budžeta/proračuna za 2011. godinu
Općina Fojnica - Petak, 17.12.2010, 08:07
Općina FojnicaBosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna
Općina Fojnica
Općinski načelnik

Broj: 02-14-1198/10
Fojnica: 16.12.2010. godine

Na osnovu Zaključka Općinskog vijeća Fojnica o usvajanju Nacrta okvirnog budžeta/proračuna Općine Fojnica za period: 01.01.- 31.12.2011. godine i člana 104. Statuta Općine Fojnica, broj: 01-05-781-4/08 od 28.08.2008. godine, Općinski načelnik upućuje:

Javni poziv
za javnu raspravu o Nacrtu budžeta/proračuna za 2011. godinu


Općinski načelnik poziva sve zainteresovane građane, organizacije i ustanove da učestvuju u raspravi Nacrta budžeta/proračuna Općine Fojnica za 2011. godinu koji je Općinsko vijeće Fojnica usvojilo i uputilo u javnu raspravu na svojoj XIX sjednici, održanoj 08.12.2010. godine.

Usmeni dio javne rasprave obavit će se 28.12.2010. godine sa početkom u 12,00 sati u sali Općinskog vijeća (nova zgrada). Nacrt budžeta/proračuna je istaknut na Infopultu u zgradi Općine, te na internet stranici Općine Fojnica, www.fojnica.ba (klikni ovdje za Nacrt budžeta).

Zainteresovani svoje prijedloge i primjedbe mogu uputiti na Službu za privredu, stambeno komunalne poslove, finansije i budžet putem prijemne kancelarije ili na e-mail pomoćnika načelnika Službe za privredu, stambeno komunalne poslove finansije i budžet munib.behric@fojnica.ba do 24.12.2010. godine.

Salkan Merdžanić, načelnik Općine Fojnica
Salkan Merdžanić
Načelnik općine Fojnica

Buharalija na "Zlatibor Boxing Night"-u
Emir Aletić - Petak, 17.12.2010, 07:56
Klikni za više fotografijaAdnan Buharalija
U press centru Hotela “Bali” u Zemunu prekjučer je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen bokserski kamp “Bali balkan boxing’’ I najavljen bokserski spektakl ‘’Zlatibor boxing night’’ koji će biti održan 14. januara 2011. sa početkom u 19 sati. Nama posebno zanimljiv bit će nastup Fojničana Adnana Buharalije koji je ujedno i prva zvijezda novoosnovanog boksing-kampa.

“Imao sam 33 meča u karijeri, tokom kojih su me pratili brojni usponi i padovi. Ali sada sam konačno dobio priliku da budem dio jedne ozbiljne priče, koja me oduševila kako organizacijom, tako i ambicijama. Uvek u duelima idem na sve ili ništa, tako će biti i u budućnosti, a vjerujem da su zato moji mečevi i zanimljivi”.

Bit će to lijepa prilika za Buharaliju da ostvari novu pobjedu i učvrsti svoj visok rejting među evropskom i svjetskom bokserskom elitom.

Anketa: Stoti broj "Superinfo"-a
Hazim Čukle - Petak, 17.12.2010, 07:45
Klikni za više fotografija100. "Superinfo"
Klikni za više fotografijaMuharem Salčinović
List "Superinfo" je prva i jedina besplatna novina kod nas a štampa se u dvadeset hiljada primjeraka. "Superinfo" ide u dvanaest gradova BiH-e i donosi vjesti iz njih a to su: Zenica, Kakanj, Busovača, Žepče, Vitez, Fojnica, Visoko, Zavidovići, Maglaj,Tešanj, Doboj Jug, Usora. U povodu izlaska stotog jubilarnog broja lista "Superinfo" napravili smo anketu među građanima Fojnice o tome da li čitaju i šta misle o "Superinfo"-u.

Muharem Salčinović, penzioner: "Redovno ga čitam a kad stigne u Fojnicu ja ponesem dvadesetak primjeraka "Superinfo" u svoje naselje Dusinu. Mi penzioneri imamo kad to čitati i lijepo je družiti se uz taj vaš list. Čestitam na jubilarnom broju."...

U Reumalu sve spremno za doček Nove godine
Hazim Čukle - Petak, 17.12.2010, 07:22
Klikni za više fotografijaSastanak sa Rizom
Kako se približava kraj decembra kada ćemo ispratiti tekuću i dočekati novu 2011. godinu sve se više osjeća predpraznička atmosfera. Fojničani će uglavnom dočekati Novu godinu u kućnoj atmosferi uz TV prijemnike a na području općine Fojnica će se ispratiti stara godina i dočekati Nova organizovano u hotelu "Reumal", "Aquareumal"-u, u "Centralu" i još nekoliko fojničkih restorana i kafića. Svakako će biti najveselije u hotelu "Reumal" u Fojnici gdje se očekuje veliki broj slavljenika.

Od Rasima Sijarića direktora za hoteljerstvo i ugostiteljstvo "Reumal"-a Fojnica smo sazanali: "Kao i svake godine u povodu najveselije noći mi pravimo sadržajan i bogat zabavni program. Za korisnike novogodišnjeg aranžmana koji imaju malu djecu organizujemo čuvanje djece uz njihovu dječiju zabavu, komplet novogodišnji aranžman po vrlo popularnoj cijeni od 280 KM za trodnevni aranžman."...

Minusi vani minusi u džepovima
Hazim Čukle - Petak, 17.12.2010, 07:10
Klikni za više fotografijaDomaći proizvodi
Od davnina je u Fojnici srijeda pazarni dan kada se na pijaci u Novom naselju okupi veliki broj prodavača i trgovaca. Sve se tu može kupiti na jednom mjestu, od zeleni na zelenoj pijaci, mlijeko i mliječni proizvodi, meso i mesne prerađevine, odjeća, obuća itd. Prekjučer je u Fojnici u jutarnjim satima temperatura bila više od desetak podioka ispod nule a kako reče jedan od kupaca "minusi vani, minusi u džepovima pa" niko ništa i ne kupuje i ne pazaruje. Više je trgovaca nego kupaca a ima i onih koji redovno obilaze prodajne štandove da kako kažu napare oči...

Božićni malonogometni turnir Fojnica 2010 - Rezultati i raspored osmine i četvrtfinala
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Četvrtak, 16.12.2010, 19:42
Klikni za više fotografijaRaspored do finala
Nakon sinoćnjih utakmica odigranih na tradicionalnom malonogometnom Božićnom turniru u Fojnici poznate su još tri momčadi koje su osigurale prolaz u četvrtinu finala a to su "NK Bilalovac" Bilalovac, "Marković" Kiseljak i "Pivnica Beer Bar" Busovača. Svoj nastup na turniru sinoć su okončale momčadi "Veterinarska stanica" Fojnica, "Old City Pub" Fojnica i "Mesnica Meša" Fojnica što ukazuje na to da je prošla noć bila loša za fojničke momčadi. Večeras su na programu preostale dvije utakmice osmine finala i jedna utakmica četvrtine finala. Raspored utakmica do finala pogledajte ovdje.

Rezultati utakmica

Osmina finala - Srijeda, 15.12.2010:

20:15 sati: Veterinarska stanica Fojnica - NK Bilalovac 4:8
21:15 sati: Marković Kiseljak - Old City Pub Fojnica 8:3
22:15 sati: Mesnica Meša Fojnica - Pivnica Beer Bar Busovača 5:9

Raspored utakmica

Osmina finala - Četvrtak, 16.12.2010:

20:15 sati: Marmex Sarajevo - La Vie Fojnica
21:15 sati: NK Stanić Kreševo - Vizura Fojnica

Četvrtina finala - Četvrtak, 16.12.2010:

22:15 sati: Vranduk Zenica - Marković Kiseljak

Albert Bordeaux - Narodna Bosna (Dio 1)
Emir Aletić - Srijeda, 15.12.2010, 22:03
Klikni za više fotografijaFojnica, 1890.
U narednim sedmicama na zvaničnom web sajtu općine Fojnice moći ćete pročitati putopis "Narodna Bosna", autora Alberta Bordoa (Bordeaux). Putopis je nastao prvih godina prošlog stoljeća, a za sve Fojničane jako je interesantan obzirom da sadrži opis stare Fojnice, kakvu većina nas ne pamti.

Albert Bordo bio je francuski putopisac. U Fojnici je boravio dva puta, a putopis ''Narodna Bosna'' nastao je za vrijeme njegovog drugog boravka u našoj zemlji. Dio putopisa koji govori o Fojnici, u narednim ćemo sedmicama, dakle, redovno objavljivati u dijelovima.

Albert Bordeaux - Narodna Bosna (Dio 1)

Da bi se izbjegao ogromni masiv Vranice planine, koja dijeli doline Vrbasa i Rame od doline Bosne, u Fojnicu se od Gornjeg Vakufa može stići može stići preko Bugojna i Travnika; to je put za obična kola i putnike. Od Gornjeg Vakufa do Fojnice ima 125 kilometara; treba preći više prevoja od kojih je jedan visok 950 metara; devet do deset sati kolima. No, pošto mi nismo obični putnici, to ćemo reći samo nekoliko riječi o putu preko Travnika. A put preko Vranice je izuzetan...

Prekid u radu BH Mobile mreže u Fojnici
mir5ad - Srijeda, 15.12.2010, 21:26
Fojnica onlineObavještavamo korisnike BH Telecom BH Mobile mreže da će sutra, 16.12.2010, u terminu od 12:00 do 14:00 sati doći do prekida u radu BH Mobile mreže na pojedinim područjima općine Fojnica zbog radova na zamjeni sistema napajanja električnom energijom na baznim stanicama Fojnica, Kozovgrad i Prokos.
Božićni malonogometni turnir Fojnica 2010 - Rezultati i raspored osmine finala
Udruženje za sport i rekreaciju «Katarina» Fojnica - Srijeda, 15.12.2010, 20:05
Klikni za više fotografijaRaspored do finala
Sinoć su na turniru uz brojne gledatelje odigrane prve tri utakmice osmine finala. Svoj nastup na turniru su okončale momčadi "HKD Napredak" Fojnica, "Young boys" i miljenici publike "Mendo i raja" Kakanj. Za gledatelje je bila organizirana nagradna igra u kojoj je trebalo prognozirati točan rezultat utakmice "Čelik" Kreševo - "Mendo i raja" Kakanj. Dobitnik nagrade je Goran Babić iz Fojnice. Večeras su na programu također tri utakmice osmine finala u kojima će nastupiti tri fojničke ekipe pa se očekuje dobar odaziv publike. Raspored utakmica do finala pogledajte ovdje.

Rezultati utakmica

Osmina finala - Utorak, 14.12.2010:

Autodijelovi HS Kiseljak - HKD Napredak Fojnica 12:1
Čelik Kreševo - Mendo i raja Kakanj 6:3
Vranduk Zenica - Young boys 8:3

Raspored utakmica

Osmina finala - Srijeda, 15.12.2010:

20:15 sati: Veterinarska stanica Fojnica - NK Bilalovac
21:15 sati: Marković Kiseljak - Old City Pub Fojnica
22:15 sati: Mesnica Meša Fojnica - Pivnica Beer Bar Busovača

pretraga novosti :: arhiva novosti