Nova verzija sajta
Prijateljska utakmica: Bosanke - SFK 2000 2:2
Hazim Čukle - Srijeda, 29.12.2010, 14:47
Pročitano 221 puta
Klikni za više fotografija"Bosanke" i "SFK 2000"
U nedjelju je u sportskoj dvorani u Fojnici pred stotinjak gledalaca odigrana prijateljska nogometna utakmica između nogometnih ženskih ekipa ŽNK "Bosanke" iz Fojnice i ŽNK "SFK 2000" iz Sarajeva. Gošće iz Sarajeva su igrale u kombinovanom sastavu kadetkinja pojačane sa nekoliko seniorki a inače je ovaj klub višestruki prvak BiH nogometne Premijer lige za žene. Ekipa domaćina je odnedavno počela ponovo sa treniranjem koju vodi trener Dževad Mujkanović a prije rata u bivšoj Jugoslaviji i poslije rata u BiH iz ovog fojničkog kluba je bilo po nekoliko reprezentativki.

Za ekipu "Bosanke" Fojnica nastupile su: Merima Pašalić, Amira Spahić, Alma Jašarević, Azra Mujčić, Irma Sarač, Samira Zuka, Sanela Aletić, Ajka Šljivo, Sanita Fejzić, Samra Pugonja, Evelina Puščul, Alma Sarač i Nejla Varka.

Ekipu kadetkinja nogometašica iz Sarajeva vodi trenerica Alisa Spahić a za ovu ekipu su nastupile: Zerina Piskić, Selma Kapetanović, Almina Hajro, Anđela Šešlija, Melisa Zukić, Selma Bektić, Selma Korman, Lejla Lunja, Denita Avdibašić, Selma Memović, Iman Šljivo, Amina Smajlović i Senida Hajrović.

Po veoma hladnom vremenu u sportskoj dvorani publika je uživala u majstorijama nogometašica obje ekipe sa dobrim driblinzima, udarcima po golu i pogocima.

pretraga novosti :: arhiva novosti