Nova verzija sajta
U susret Božiću
Hazim Čukle - Subota, 11.12.2010, 15:09
Pročitano 174 puta
Klikni za više fotografijaU susret Božiću
Povodom dolaska Božića jednog od najvećih katoličkih blagdana u Fojnici će se u organizaciji Franjevačkog samostana Duha Svetoga, Turističke agencije "Vran kamen" Fojnica, Kazališne družine "Mala scena" Fojnica i HKUD "Matija Gubec" iz Bakovića u Fojnici održati niz kulturno, zabavnih i sportskih zbivanja. Kako smo saznali od Marine Šimunić predstavnice turističke agencije "Vran kamen" Fojnica i jedne od organizatora manifestacija pod nazivom "U susret Božiću" će trajati mjesec dana. Biće tu raznih manifestacija na nekoliko lokacija.

"Na samom početku ove manifestacije ćemo na platou vile "Iris" u Fojnici imati nekoliko organiziranih izložbi ručnih radova kao i svakog vikenda druženje uz kuhano vino i tradicionalna domaća jela i adventske pjesme. U sali bivšeg kina u Fojnici gostovati će nam tim povodom HKUD "Napredak" podružnica Novo Sarajevo. U samostanskoj ckvi u Fojnici organizirali smo u ponedjeljak 6. decembra doček sv. Nikole uz prigodan program i podjelu darova. U prostorijama Doma u Bakovićima održan je prigodan program korisnika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Bakovići" iz Bakovića a u sali bivšeg kina se predstavila dramske družine "Mala scena" iz Fojnice.

Imati ćemo Badnje veče u naselju Luke u Fojnici uz druženje i doček djeda Božićnjaka. Na sam dan Božića u Domu u Bakovićima pjesmom i igrom predstaviti će nam se HKD "Matija Gubec" iz Bakovića i u završnici ove manifestacije "U susret Božiću" FRAM-a Fojnica organizira u samostanskoj crkvi u Fojnici Božićni igrokaz. Tokom ove manifestacije će se igrati Tradicionalni Božićni malonogometni turnir u sportskoj dvorani u Fojnici a pobjednici će dobiti vrijedne novčane nagrade", za Fojnica online je kazala Marina Šimunić.

pretraga novosti :: arhiva novosti