Nova verzija sajta
Ulovili 40 divljih zečeva i isto toliko fazana
Hazim Čukle - Utorak, 30.11.2010, 07:48
Pročitano 253 puta
Klikni za više fotografijaDruženje lovaca
Prijateljstvo lovaca dva lovačka društva LD "Divokoza" Fojnica i LD "Karadžorđevo" iz Bačke Topole iz Srbije traje od sedamdesetih godina prošlog stoljeća koje se i danas njeguje među lovcima ova dva lovačka društva. Svake godine lovci iz Fojnice odlaze u posjetu kolegama lovcima iz Bačke Topole kako bi imali zajednički lov na divljeg zeca i fazane a kolege lovci iz Bačke Topole dolaze u Fojnicu u lov na divlje svinje. Kako nam kazuje predsjednik LD "Divokoza" Fojnica Mensur Softić punih četrdeset godina traje to prijateljstvo a naravno posjete su bile prekinute tokom proteklog rata.

"Ovih dana smo bili u posjeti lovcima Bačke Topole. Ekipu lovaca iz Fojnice su činili pored mene: Ivan Ababović, Dragan Ababović, Samir Halilović, Rešad Pamić, Ahmed Beba, Džemal Softić, Fikret Softić, Huso Huskić, Ilija Petrović, Josip Petrović, Dominko Bošnjak, Esad Ajanović i Elmir Salčinović Hepić. Nas četrnaest smo boravili u gostima kolegama lovcima iz Bačke Topole tri dana. Prvog dana minulog vikenda smo išli u zajednički lov na divljeg zeca gdje smo ulovili zajedno 40 zečeva. Drugi dan je isto bio dobar ulov na fazane gdje je lovina bila četrdeset fazana. Dočekali su nas onako kako se samo dočekuju najbolji prijatelji. Počev od predsjednika lovaca njihovog društva Bobe Vranješa svi su se trudili da nam bude lijepo i nezaboravno.

Čak smo u lov, odnosno pri kraju lova oba dana išli sa harmonikom koju je svirao penzioner Ahmed Beba a pjevale su se bosanske i vojvođanske pjesme. U večer smo obje noći imali živu muziku u sali njihovog društva. Domaćini su nam doveli i ekipu TV Novi Sad koja je cijelo vrijeme snimala lovce i napravila reportažu a sami su izrazili želju da ta TV ekipa dođe sa lovcima iz Bačke Topole u Fojnicu, da zabilježi i druženje prijatelja lovaca ova dva društva i u Fojnici. Naši prijatelji lovci iz Bačke Topole će nam doći u uzvratnu posjetu u Fojnicu 12. decembra ove godine gdje će biti naši gosti tri dana a truditi ćemo se da i mi njih također ugostimo kako to znamo i umijemo mi Fojničani", za Fojnica online je ispričao predsjednik Mensur Softić.

pretraga novosti :: arhiva novosti