Nova verzija sajta
Duško Kuliš održao dva humanitarna koncerta za Zavod "Bakovići"
Hazim Čukle - Srijeda, 10.11.2010, 08:25
Pročitano 151 puta
Klikni za više fotografijaDuško Kuliš
Prvog dana ove radne sedmice folk zvijezda Duško Kuliš je za korisnike usluga Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba "Bakovići" u Bakovićima općina Fojnica održao dva humanitarna koncerta. Prvi koncert Duško Kuliš je sa bendom "Monty bend" iz Novog Travnika održao za korisnike koji se nalaze u ovom zavodu u Bakovićima dok su drugi koncert održali isti dan u večernjim satima u sali Doma kulture KPD "Matija Gubec" u Bakovićima sa kojeg je sav prihod od prodatih ulaznica namijenjen korisnicima usluga Zavoda "Bakovići" u Bakovićima. Duško Kuliš je učestvovao na brojnim humanitarnim koncertima a ovo nije prvi put da je u Zavodu "Bakovići" u Fojnici a gdje je stigao i posredstvom volontera Mihaela Pejaka iz Kreševa.

Tim povodom Duško Kuliš je za Fojnica online kazao: "Imamo dugogodišnju saradnju sa Zavodom "Bakovići", razumijemo se na način da korisnici uglavnom vole onaj program koji im ja pripremim. To su pjesme koje njih za trenutak razvesele a činiti dobro je nešto što je motiv svakog čovjeka pa se nadam da je i moja zadaća na tom putu. Koliko uspijevamo dokaz je da su ponovo poželjeli da se sretnemo i opet ćemo se sresti. Ne treba nam bolji sevap nego to raditi".

Velikoj estradnoj zvijezdi i humanisti Dušku Kulišu je zahvalila ravnateljica Zavoda "Bakovići" dr Nada Sušić Sijerčić tom prilikom kazavši: "Zahvaljujem se u svoje ime, u ime korisnika i uposlenika Zavoda. Korisnici su osobe koje osjete šta znači kad neko dođe u naš Zavod odnosno koliko oni doprinose tim dolaskom znači emotivno tu vezu, ovo je za njih praznik". Direktorica je je Dušku Kulišu poklonila ispred Zavoda "Bakovići" U Bakovićima sliku sa motivima starog grada Kreševa iz kojeg je i sam Duško Kuliš koji živi sa porodicom u Splitu. Direktorica je uručila zahvalnice i bendu koji je pratio Duška Kuliša kao i volonteru Mihaelu Pejaku iz Kreševa.

pretraga novosti :: arhiva novosti