Nova verzija sajta
Prijateljska utakmica ženskih nogometnih klubova: Fojnica - Breza 16:1
Hazim Čukle - Utorak, 02.11.2010, 08:09
Pročitano 206 puta
Klikni za više fotografija"Bosanke" i "Breza"
Dva ženska nogometna kluba ŽNK "Bosanke" Fojnica i ŽNK "Breza" iz Breze su drugog dana vikenda odigrale prijateljsku nogometnu utakmicu. Oba ova kluba su se nekada takmičila, Fojničanke u nogometnoj Prvoj ligi za žene u bivšoj Jugoslaviji a obje ekipe poslije proteklog rata u Federalnoj nogometnoj ligi. Nogometašice iz Fojnice su par puta prekidale i ponovo počinjale da treniraju, odnedavno su opet počele da rade pod palicom sportskog entuzijaste Dževada Mujkanovića. Nogometašice iz Breze su nakon 12 godina igranja u Prvoj nogometnoj ligi za žene F BiH prestale sa aktivnim igranjem i takmičenjem, vodi ih trener Haris Kamenarević.

I u jednoj i u drugoj ekipi ova dva grada razlog prestanka takmičenja u ligi za žene je finansijske prirode, nemaju novaca za takmičenje. Po mnogima šteta je da se ove mlade djevojke i djevojčice ne takmiče u nogometnoj ligi za žene jer ima talenata. U nedjelju su na stadionu SD "Fojnica" iz Fojnice ove dvije ekipe odmjerile snage na zelenom terenu. Pred stotinjak gledalaca na tribinama u Fojnici po veoma lijepom vremenu i idealnom terenu za igru djevojke su pokazale lijepu i dopadljivu igru. Glavni sudija Edin Pašić skoro da nije bio ni potreban jer se igralo fer i korektno. Domaćini su gošćama napunile mrežu do vrha pobjedivši rezultatom 16:1.

Za ekipu "Bosanke" su nastupili: Zerina Piskić, Dilka Buljina, Ajla Šljivo,Arijana Merdžanić, Almina Hajro, Sanela Aletić, Melisa Zukić, Azra Mujčić, Irma Sarač, Anđela Šešlija, Samira Zuka, Samra Pugonja, Alma Sarač, Dženisa Salčinović, Nejla Varka i Neira Salčinović.

U ekipa "Breze" iz Breze su igrali: Azra Dilberović, Medina Balta, Midheta Memišević, Erma Kovač, Almedina Bureković, Almina Bureković, Dženeta Sarać, Mirha Hodžo, Monika Češić, Nermina Amiđić i Aida Kicara.

pretraga novosti :: arhiva novosti