Nova verzija sajta
Šesti memorijal "Gerd Wagner" - Fojničani ubjedljivo najbolji
Hazim Čukle - Četvrtak, 07.10.2010, 08:45
Pročitano 158 puta
Klikni za više fotografijaMladi fudbaleri
Tokom vikenda je u organizaciji Škole nogometa "Fojnica Trgotank" iz Fojnice u sportskoj dvorani u Fojnici odigran šesti tradicionalni malonogometni turnir Memorijal "Gerd Wagner". Na ovom memorijalu su nastupili mladi nogometaši u dvije kategorije godišta 1997. i 1998. i kategoriji godišta 1999. i 2000. Nastupile su ekipe: ŠF"Bubamara" Sarajevo, FK "Željezničar" Sarajevo, ŠN "Fojnica Trgotank" Fojnica, ŠF "Šampion" Sarajevo, ŠF "Visoko" Visoko, NK "Novi Travnik" Novi Travnik, FK "Fojnica" Fojnica i FK "Ilijaš" Ilijaš.

Kako nam je kazao lider Škole nogometa "Fojnica Trgotank" Fojnica Adnan Koljši u kategoriji 97/98 godište prvo mjesto je osvojila ekipa domaćina ŠN "Fojnica Trgotank" Fojnica a drugo mjesto ekipa FK "Ilijaš" iz Ilijaša. Najbolji strijelac je bio Davor Babić a najbolji golman Josip Šimunić, oba iz ŠN "Fojnica Trgotank", najbolji igrač Aldin Hrvat iz ekipe FK "Ilijaš".

"U kategoriji godišta 1999/2000 prvo mjesto je osvojila ekipa domaćina ŠN "Fojnica Trgotank" a drugo FK "Ilijaš" iz Ilijaša. U ovoj kategoriji turnira Memorijal "Gerd Wagner" najbolji golman je bio Jasmin Kršić, najbolji igrač Marin Cvjetković i za najperspektivnijeg igrača turnira je proglašen Adem Kršić, sva trojica iz ekipe ŠN "Fojnica Trgotank", najbolji strijelac Alen Nuhanović iz FK "Željezničar".

I pored jake konkurencije mladi nogometaši ŠN "Fojnica Trgotank" iz Fojnice su osvojili veliki broj nagrada. Nagrade najboljima su uručili Vjekoslav Bošnjak direktor "Trgotank" Fojnica i predstavnik ambasade SR Njemačke. Nagrade su bili pehari, diplome, sportska oprema itd.

U predfinalnoj utakmici sastale su se ekipe veterana grada Fojnice i uposlenika ambasade SR Njemačke u BiH. U regularnom toku utakmice rezultat je bio neriješen 3:3 te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca u kojem je pobijedila ekipa domaćina rezultatom 4:3. Za naredni Memorijal "Gerd Wagner" smo dogovorili da bude internacionalni gdje bi trebale nastupiti ekipe iz nekoliko zemalja", za Fojnica online je kazao lider ŠN "Fojnica Trgotank" Fojnica Adnan Koljši. Sve utakmice je sudio Enes Čano.

pretraga novosti :: arhiva novosti