Nova verzija sajta
Promocija časopisa Fojnička škrinja
Hazim Čukle - Utorak, 21.09.2010, 16:30
Pročitano 192 puta
Klikni za više fotografijaPromocija Fojničke škrinje
Nedavno je u organizaciji osnivača i izdavača Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Podružnice Fojnica u Okrugloj dvorani muzeja Franjevačkog samostana u Fojnici upriličena promocija časopisa "Fojnička škrinja". Sve prisutne u Okrugloj dvorani Franjevačkog samostana u Fojnici je prvi pozdravio domaćin gvardijan samostana fra Nikica Vujica. Brojni posjetitelji su prisustvovali promociji časopisa "Fojnička škrinja" iako je pred čitaocima bio peti broj ovog časopisa.

Na promociji časopisa "Fojnička škrinja" čiji je prvi broj štampan u decembru prošle godine su o ovom časopisu je govorili književnik, novinar i putopisac Dragan Marijanović, Mladenko Marijanović urednik lista "Bobovac" Vareš, književnica iz Mostara Sonja Jukić i glavna i odgovorna urednica časopisa "Fojnička škrinja" Suzana Lovrić. Moderator je bio novinar Milo Jukić iz Kreševa, stihove svojih pjesama je govorila i učenica Mihaela Jurić iz Mostara a u muzičkom dijelu programa sudjelovali su dvoje mladih muzičara iz Fojnice Martina Bošnjak apsolvent pete godine glazbene Akademije u Mostaru i Damir Iviš apsolvent biologije fakulteta u Sarajevu. "Fojnička škrinja" izlazi dvomjesečno, štampana se u hiljadu primjeraka a štampa je Naklada tisak KS Kiseljak.

Glavna i odgovorna urednica časopisa "Fojnička škrinja" Suzana Lovrić je u svom uvodniku "Fojničke škrinje" napisala: "Vjerni naši čitatelji, nemamo više razloga za oprez i strahove, "Fojnička škrinja" ipak nije slučajnost a niti prolazan društveni fenomen. Peti broj je u vašim rukama! Taj skromni jubilej još nije prva godišnjica ali mi ohrabreno gledamo u izvjesnost opstanka. Našu malu redakciju ovih dana osvježava val što je prošao Fojnicom nakon izdavanja prvog broja u prosincu prošle godine. Bilo je nevjernih Toma, bilo je nespretnosti i propusta, bilo je korisnih kritika, bilo je besparice i lutanja. Osjećamo se prihvaćeno i voljeno, takvim kakvi jesmo, sa svim svojim manama i uz nastojnja da budemo bolji, samo bolji... I zbog toga smo odlučili promovirati konačno našu "Fojničku škrinju".

pretraga novosti :: arhiva novosti