Nova verzija sajta
Roštiljada u Zavodu "Drin"
Hazim Čukle - Ponedjeljak, 13.09.2010, 16:37
Pročitano 177 puta
Klikni za više fotografijaRoštiljada
U petak je u povodu Bajramskih blagdana u krugu Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica "Drin" Fojnica organizirana roštiljada za korisnike ovog zavoda. U Zavodu "Drin" Fojnica boravi 520 korisnika. Kako nam je kazao Vid Jukić predstavnik ispred firmi koje su omogućile ovu roštiljadu za korisnike Zavoda "Drin" u Fojnici donirano je 500 obroka mesnih prerađevina za roštilj od firmi "Lijanović" Široki Brijeg, "Tomdar", "Miličević" i "Perić", svi iz Kreševa.

Jukić je dodao: "Ovo nije predizborna kampanja, ovo je tradicionalna akcija ovih tvrtki koje su omogućile ovu roštiljijadu i druženje uz muzičku zabavu sa korisniciam zavoda "Drin" u Fojnici za one koji nemaju nemaju mogućnost to učiniti kod svojih kuća u krugu obitelji. Ovim skromnim doprinosom onima kojima je pored ostalog potrebna i topla ljudska riječ pokazano je da nisu niti će biti zaboravljeni. Već za nekoliko dana ovakvu roštiljadu pravimo i u drugom fojničkom zavodu, Zavodu "Bakovići" iz Bakovića. Ovim putem bih uputio poziv svima onima koji su u prilici i mogu da pomognu na bilo koji način ovoj i ovakvim ustanovama da to i učine jer je ovdje pomoć zaista potrebna i na pravoj su adresi".

U ime korisnika i uposlenika Zavoda "Drin" je zahvalila Lejla Ahbabović koja je koordinator ove donacije a inače je uposlena kao muzikolog.

pretraga novosti :: arhiva novosti